Fee Structure Binance US

Swipe Bi-Weekly Update #6

Swipe Bi-Weekly Update #6

https://preview.redd.it/n5pkxql0crh51.jpg?width=1280&format=pjpg&auto=webp&s=959d7b4051bd1c20b53cfc28ee1c4cbdd355382e
Swipe opened the month of August with the launch of its Swipe Network Staking and its announcement to run a Decentralized Finance Lending/Earn application on Binance Smart Chain. This was also followed by the plan to release product updates, events, listings, or partnerships every week until the end of 2020.
Bringing their promise and commitment true to the public, here are the activities that Swipe has released for the past two weeks:

https://preview.redd.it/5ztwd3p3crh51.jpg?width=1280&format=pjpg&auto=webp&s=a5305d9e040318cfe9e3da0a3a721c88cbaf80ae
Swipe Launches Staking/DeFi
Swipe has recently launched its test network for Swipe Network Testnet Staking and, at the same time, announced its plans to launch a Decentralized Finance Lending/Earn application on Binance Smart Chain.
With the launch of the Swipe Network testnet, users can use the Swipe Faucet to grab testnet-SXP to use on the decentralized finance application. Users will be able to bond SXP to the Swipe Network smart contract as collateral to ensure the guarantee of conversions for these exchanges. A reserve system in place to lock SXP and guarantee that the merchant and payment networks receive the exact fiat amount is in place as Swipe facilitates real-time conversions on-demand.
Users will receive up 12% APY on their staked SXP within the Swipe Network off-chain and a variable rate for on-chain. Swipe plans to enable staked SXP to earn the processing fees it charges in the future as well on top of the collateral rewards from staking.
Also, Swipe revealed its plans to launch a DeFi App on Binance Chain called SwipeFi, which will enable Binance Chain tokens to be used to earn interest on their supply of collateral to the protocol and borrow against their collateral directly on the Binance blockchain.
Swipe (SXP) Trading Competition
Last August 5 to 12, Swipe and Binance team have both committed a total of 100,000 SXP and 50,000 USDT in prizes to thank its users worldwide for their continued support and to also celebrate the Swipe acquisition and SXP/USDT listing in Futures, Margin and Spot markets. The contest was divided into three categories: a new user exclusive rewards, a trading competition, and the Lucky 99, which awarded users ranked 99th, 199th, 299th, 399th, and so forth until the 9999th place of the top 10,000 SXP traders based on their trading volume.
Swipe x WBTC
Swipe has partnered with WBTC Network and has officially been approved as a merchant for WBTC minting through the WBTC Network’s DAO Governance process. Swipe Wallet users will be able to benefit from instantly wrapping Bitcoin BTC to Wrapped Bitcoin (WBTC) and vice versa with just a few clicks. Swipe has also listed WBTC on the Swipe Wallet platform and Swipe Visa Card to enable users to buy, sell, exchange, and spend WBTC at over 60 million merchants worldwide.
SXP on CoinDCX
SXP, the native token of Swipe, is now listed and live on its second Indian Exchange CoinDCX. Trading for $SXP token is now live for CoinDCX users who wish to trade SXP/BTC and SXP/USDT.
CoinDCX trading links for SXP:
https://coindcx.com/trade/SXPBTC & https://coindcx.com/trade/SXPUSDT
Wazirx AMA Session
Swipe Chief Executive Officer (CEO) Joselito Lizarondo, held an AMA session with the Telegram community of Wazirx, a bitcoin exchange in India, last August 7. In the AMA session, Lizarondo answered questions about Swipe, Swipe Card, its new partnership with Binance, and the recent projects that the company has announced. The community also asked if Swipe is planning to bring its card services to India as it is one of the biggest crypto market countries at present.
To read the whole summary of the AMA visit:
https://blog.wazirx.com/ama-with-joselito-lizarondo-ceo-founder-of-swipe-summary/
New Swipe Product Manual
Swipe has released a new “redefined” white paper under the title: Swipe Product Manual. The Swipe Product Manual was designed with simplicity in mind for easy and coherent descriptions of the Swipe ecosystem of products. This will describe all of Swipe’s current and future products that the team has planned. Technical descriptions and documentation will be made available, as required, per protocol, as some will have API access for developers.
The Swipe Product Manual can be viewed by clicking here or by going to https://sw.pe/ProductManual or downloading https://swipe.io/ProductManual.pdf to your desktop.
Swipe 0% Fees
Starting Monday, August 17, Swipe Wallet and Swipe Card users will no longer have to pay any fees to buy, sell, and pay with crypto. Users can now purchase, sell, and convert cryptocurrencies to and from fiat currencies without the previous 1% fee. Swipe cardholders will also enjoy waived membership fees and free card shipping.
Swipe Staking
As Swipe prepares to launch the Swipe Network Staking mainnet, the Swipe Wallet application will support SXP staking. Users will enjoy staking rewards based on their SXP balances that are held on the Swipe Wallet beginning on August 23, 00:00 UTC.
More details of the staking can be viewed at:
https://medium.com/swipe/swipe-wallet-to-support-sxp-staking-acfab4589813
Swipe Reddit AMA
In his first blog post on Medium, Swipe CEO Joselito Lizarondo answered the questions that the Reddit community asked regarding Swipe’s activities and plans for the future. He talked about the new partnership programs of Swipe, its newly released “Product Manual,” and the new roadmap, which will be kept in stealth “to focus on bringing maximum value to these announcements and products.”
Read the whole transcript of Joselito Lizarondo’s AMA here:
https://medium.com/swipe/swipe-reddit-ama-8-13-80690e2f6589
Swipe and Kava Partnership
Swipe has formed a strategic partnership with Kava Labs to further grow the USDX DeFi Ecosystem as Swipe prepares to bring decentralized finance applications to the Binance Smart Chain. Swipe has also listed KAVA and USDX on the Swipe Wallet platform where users can buy and sell KAVA and USDX with a linked bank account or credit/debit card as well as enabled it to be converted and spent at over 60 million merchants worldwide with the Swipe Visa Card.
$16M+ Ecosystem Rewards Program for BNB Holders on Binance
Swipe is launching a 12-week-period $16,000,000 Ecosystem Rewards Program for BNB holders, starting August 17. This program aims to continue to promote the usage of Swipe products, including the Swipe Network Staking and Governance within a strong community. With Swipe’s partnership with Binance, a weekly distribution of 333,333.33 SXP will run to BNB holders on Binance.com.
Know more about the Rewards Program here:
https://medium.com/swipe/swipe-launches-16m-ecosystem-rewards-program-for-bnb-holders-on-binance-e79ffc9dc252
Swipe’s Chainlink Based Price Oracles Now Live
Swipe has collaborated with Chainlink, the market-leading decentralized oracle network, to launch a live SXP-USD price oracle on the Ethereum mainnet. By switching to Chainlink, users receive stronger guarantees around trust and transparency in the payments process, as critical price feeds for the network are now completely decentralized and available to monitor on the blockchain.
This decentralized infrastructure ensures that reward issuances and token burns only take place based on accurate, highly available, and tamper-proof on-chain prices that have no single point of failure or absolute truth. Users can independently verify the current price, how price updates occur, which nodes are providing data to the network, and more. This means users no longer need to rely on Swipe to produce fair conversion rates.
---
Stay up-to-date with all the latest news from Swipe
Website: https://swipe.io
Twitter: https://twitter.com/SwipeWallet
Facebook: https://facebook.com/Swipe
Instagram: https://instagram.com/Swipe
Medium: https://medium.com/Swipe
Telegram: https://t.me/SwipeWallet & https://t.me/Swipe
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/swipewallet
YouTube: https://youtube.com/SwipeWallet
submitted by SwipeWallet to Swipe_io [link] [comments]

Decentralized Finance (DeFi)

Decentralized Finance (DeFi)

How Decentralized Finance Came to Be

Decentralized Finance (DeFi) can be rightfully considered a third revolution in the crypto space. If you wonder what the first two are, these are the invention of blockchain itself along with the technology’s firstborn, Bitcoin, and the inception of the smart contract technology. Just like blockchain provides the basis for smart contracts, the latter give rise to DeFi. It is often said that smart contracts are poised to revolutionize the ways both humans and organizations interact in their contractual relationships. In this sense, DeFi is the stage where these relationships are set to emerge and develop. With a bigger picture in mind, it is the world that the blockchain technology lays the foundation for, while smart contracts help to build it. Why we need DeFi, how it is possible, what makes it tick and click are the main themes of this article.
by StealthEX

But seriously, why do we need it?

As most financial services in existence today are provided by or involve third parties, for example, banks, exchanges, investment companies, insurance agencies etc, DeFi is an attempt to build an alternative environment, an ecosystem of applications offering the same set of services but now powered by public blockchain networks in a decentralized, transparent and permissionless way. By and large, the basic idea that guides DeFi is essentially the same ethos that drives innovation with crypto as such, but at an entirely different level.
Just like cryptocurrencies try to wrest the state supremacy over money from the hands of rogue governments and central banks, DeFi takes it further and aims higher. With DeFi, it is no longer a matter of creating a coin in an effort to replace fiat money, which mostly doesn’t work anyway. However, building a whole new domain of financial services available fairly and squarely to anyone, with full control over the assets but without corrupt governments and greedy intermediaries sticking around, may pan out better after all.
So, answering the question posed at the beginning of this section, we need DeFi for basically the same reasons we need cryptocurrencies. Or, put differently, if we need cryptocurrencies, an assumption that has been proved indisputable, it is inevitable as well that we will sooner or later become interested in decentralized financial services powered by these cryptocurrencies through smart contract blockchains. We can’t just create Bitcoin and say that’ll do. It is a natural development, a Maslow’s hierarchy of needs, in a sense.

How is it ever possible?

As mentioned in the introduction, DeFi emerges thanks to smart contract tech and decentralized applications (or simply dApps) running them. So how does it work in practice? To better understand the idea, let’s take a closer look at a relatively simple example of a decentralized crypto-backed stablecoin which can be created through a smart contract. Stablecoins are coins whose value is pegged to a stable asset such as a commodity like gold or a fiat currency like the US dollar.
There are a few different types of stablecoins that exist in the wild. For the purpose of this exposition, we are interested in crypto-backed stablecoins. Like stablecoins collateralized by fiat, these stablecoins use cryptocurrencies as collateral. However, the key difference is that a fiat-based stablecoin is pegged to the fiat currency which is backing it up. Kinda obvious. A crypto-backed stablecoin, on the other hand, is pegged to one asset, say, the American dollar, but backed up by a completely different one, for example, Ether. Things get tricky.
A crypto-collateralized stablecoin is possible through the magic and the beauty of the smart contract governing it. If the price of such a stablecoin rises above its peg, or parity, you can create more stablecoins and sell them at a premium. If the price of the stablecoin falls below parity, you can buy stablecoins and liquidate them at a discount. If the collateral itself crashes, undercollateralized stablecoins will be liquidated with their collateral now backing up fewer stablecoins. As a result, the price always gets pushed back to parity.
And all this rather complicated stuff is done on the blockchain in a decentralized and automatic fashion with no banks or other third parties involved. Consequently, more services are easily possible too. And quite a few at that.

Okay, what decentralized financial services are available?

Well, one such service we have just described above. Cryptocurrencies are infamous for being extremely volatile, and stablecoins are designed to deal with this issue. There are many stablecoins out there like Tether, TrueUSD, or Gemini Coin, but they are all based on trusting third parties. Easily one of the best known crypto-backed stablecoins is MakerDAO’s DAI, which is pegged against the US dollar with a basket of crypto-assets as collateral in a truly decentralized and trustless way, that is, a blockchain way.
Crypto-based stablecoins can be used on their own by offering a hedge against the price volatility of such popular cryptocurrencies as Ether or Bitcoin. Aside from that, they are also instrumental in other DeFi services, for example, in decentralized exchanges like IDEX or BiKi.com. With stablecoins, it becomes possible to create fiat trading pairs in addition to crypto ones in entirely decentralized, non-custodial trading environments as opposed to centralized exchanges like Bitfinex or Binance, which are vulnerable to high-profile hacks and personal data leaks.
Unlike MakerDAO, Ampleforth doesn’t strive to create a rock-solid stablecoin. Instead, it comes up with the notion of “adaptive money built on sound economics”, with its mission stretching out as far as to marry “the scarcity of Bitcoin with the elasticity of fiat”. It tries to go beyond the relatively simple concept of a stablecoin and brings forth the idea of elastic money supply that can expand and contract depending on market demands, as well as allow the creation of a valid form of collateral for DeFi based on that idea.
Obviously, DeFi is not just about stablecoins or the financial services using them. Blockchain-based borrowing and lending is another important DeFi arena. With platforms like Compound, dYdX, Dharma, you can deposit your crypto assets to either earn interest on them or use these assets as collateral for borrowing. Smart contracts automatically match borrowers and lenders, offering dynamic interest rates based on supply and demand. And with tools like LoanScan, you can also easily shop around for the best interest rates on the block.
These examples are far from exhaustive, of course, as the space is rapidly expanding and evolving. However, there are some fundamental issues that put grit into the wheels of the DeFi war machine.

So where’s the catch?

There are many advantages of DeFi, but to be of any practical use, it needs up-to-date information that would be reliable and authentic. Smart contracts that DeFi is based on are hopelessly on-chain, but the data they need for processing is mostly off-chain. Without a bridge to close this gap between a smart contract and its source of external information, smart contracts are entrapped in closed-off dungeons of their blockchains. To be sure, no crypto-based stablecoin is going to work correctly without a real-time price feed for the assets taken as its collateral and used for maintaining the peg.
To get around this roadblock, a concept of blockchain oracles has been suggested. But as the chain cannot be stronger than its weakest link, blockchain oracles seem to be that weak link in the field of DeFi and beyond as obtaining information in a verifiable way can be an intimidating task. What approaches dApps are taking to procure and verify sources of truth in the external world is the topic of our upcoming article about blockchain oracles. Stay with us and stay tuned!
And remember if you need to exchange your coins StealthEX is here for you. We provide a selection of more than 250 coins and constantly updating the list so that our customers will find a suitable option. Our service does not require registration and allows you to remain anonymous. Why don’t you check it out? Just go to StealthEX and follow these easy steps:
✔ Choose the pair and the amount for your exchange. For example ETH to BTC.
✔ Press the “Start exchange” button.
✔ Provide the recipient address to which the coins will be transferred.
✔ Move your cryptocurrency for the exchange.
✔ Receive your coins.
Follow us on Medium, Twitter, Facebook, and Reddit to get StealthEX.io updates and the latest news about the crypto world. For all requests message us via [email protected].
The views and opinions expressed here are solely those of the author. Every investment and trading move involves risk. You should conduct your own research when making a decision.
Original article was posted on https://stealthex.io/blog/2020/08/04/decentralized-finance-defi/
submitted by Stealthex_io to StealthEX [link] [comments]

“No DeFi Ecosystem Without Chainlink” - Crypto Analysts Claim

“No DeFi Ecosystem Without Chainlink” - Crypto Analysts Claim

However, The Oracle Network Received Accusations Of Being A “Well-Oiled Russian Pump-And-Dump Fraud”
US investment analysis company Weiss Ratings made a bold statement, claiming Chainlink to be an integral part of the future DeFi revolution. The team at Weiss Rating went even further, claiming that there is no “#crypto revolution” without “decentralized finance.” And it’s looking more and more like there’s no #DeFi without #LINK.”
The reason behind the bold statements is Chainlink’s recent price movements. The oracle network’s token, LINK, increased 36% from last week and marked a 126% price increase since July. Year-to-date data shows LINK’s price increased 18-fold – from a low of $1,73 on March 16, to reach an all-time high of $19.68 on August 16. Currently, LINK is trading at $14.38
Source: Cryptobrowser
LINK’s oracle network powers DeFi protocols like Aave (LEND), Ampleforth (AMPL), Bancor (BNT), Kyber Network (KNC), Loopring (LRC), and Synthetix Network (SNX). Also, Chainlink’s oracle infrastructure has been integrated into leading crypto exchanges like Binance and Bitrue to provide accurate crypto price feeds for their products.
However, despite the recent growth, Chainlink slipped down a position in CoinMarketCap’s rank, with Bitcoin Cash regaining its fifth position. Looking at the technical analysis picture, LINK may be heading to a slow fall, as after the all-time high, Chainlink’s token tested the $15 support zone. Crypto experts are considering that LINK crossing the 50-day moving average line would give the token a short-term upward push.
Meanwhile, Chainlink fell under the crosshairs of Zeus Capital, which claimed Chainlink is nothing more than a “well-oiled Russian pump-and-dump fraud.” In a series of blog posts, the company elaborated on concerns that Chainlink may turn out to be a Ponzi scheme. However, Zeus Capital has been allegedly involved in a series of malicious activities, including offering payments to crypto-related Twitter users for posting unfavorable news about LINK. Zeus reached to crypto influencers like ‘The Wolf of All Streets’ Scott Melker and Josh Rager.
Furthermore, Zeus Capital also reportedly opened a short position on Chainlink, betting that LINK’s price would crash 99%, which justifies the vicious attack on the sixth-largest cryptocurrency.
submitted by Crypto_Browser to CryptoBrowser_EN [link] [comments]

If you missed the AMA

AMA AT DETECTIVE ID (25/06/2020)
Before welcoming any questions, I would like to briefly introduce STATERA PROJECT. Statera is a smart contract deflationary token pegged to a cryptocurrency index fund. By including STA in an index fund with Link, BTC, ETH, and SNX you can buy one token and access the price action of four of the leading cryptocurrencies. You can also invest directly in the index fund (balancer pool) and receive the benefits of fees and BAL tokens paid to you while also having an automatically balanced fund. Lastly the deflationary mechanics of STA increases the chance for positive price action while decreasing beta (volatility). This is all found in a smart contract that is fully decentralized, the founders can no longer augment the contract in any way and this has been confirmed by a third party code audit through Hacken.
Q1 : please explain in more detail about Statera, what is the background of this project? and when was it established?
The dev of this project had previously created another deflationary token BURN. When the Balancer Labs released the Balancer Protocol, he had an idea to combine the two, deflationary token and a pool of tokens, making the first deflationary index fund. It started in the end of May and on the 3rd iteration, May 29th - a trustless version was launched that we see today. As briefly explained earlier, STATERA or STA is an Index Deflationary Token built on Ethereum blockchain; Index: Contains a token suite of world class leading crypto assests BTC, ETH, LINK, SNX with STA. Deflationary: On every transaction of STA 1% of the transacted amount is sent to 0x address on ethereum, burned forever, thus reducing the circulating supply of STA Index+Deflationary: STA is mixed with BTC, ETH, LINK SNX in a portfolio, backed by liquidity on a protocol known as balancer (balancer.finance) This platform serves as a market maker for the token suit. The Index suite is of equal rate of 20%, that is 20% of BTC, ETH, SNX LINK and STA, Thus, anytime there is an increase in value of any of those coins or tokens, balancer automatically trade them for STA in order to keep the token suit ratio balanced. And anytime there is an increase in the value of STA, the same process applies. while doing this trade, it enables further burning on every transaction, thus facilitating more token scarcity. In addition to this, Statera was deployed with contract finalised, that is, the index suite can not be altered, It is completely out of Dev's control.
Q2 : What are the achievements that have been obtained by Statera in 2020? And what goals do you want to achieve in 2020?
By this we assume the questionnaire is asking for a roadmap! First, the project is barely a month old, and within just a month, our liquidity has grown from $50,000 to over $400,000 currently above $300,000. Among the things we have accomplished so far is the creation of market value for STA's Balancer liquidity pool token BPT, which is currently over $1000 per one BPT. Regarding what we set to achieve: The future is filled with many opportunities and potentials, currently, we are working on a massive campaign to introduce our product to the outside world. We have already made contact with different and reputable forums and channels regarding marketing and advertisement offers, some which we are currently negotiating, some which we are awaiting response. All we can say for now is that the Team is working hard to make this the Investment opportunity every crypto enthusiast has been waiting for. Statera has the goal of putting cryptocurrency into every portfolio. We believe we have a product that increases the returns of investing in cryptocurrencies and makes it easier to diversify in this space. We have done so much in June: articles, how to videos, completed the audit, tech upgrades like one token liquidity additions, and beginning our many social communities. We have been hard at work behind the scenes but things like sponsorships, features, and media take time, content makers need days if not weeks to develop content, especially the best of the best. We are working tirelessly, we will not disappoint. We have plans for 2020-2025 and will release those in the next month. They are big and bold, you’re going to be impressed by the scale of our vision, when we say “Cryptocurrency in every portfolio” we mean it. In 2020 more specifically we are focused on more media, videos, product offerings, and exchanges.
Q3 : What is the purpose of STA token? How can we get STA? The purpose of STA is an investment in the first deflationary index fund. The whole index's value rises from these aspects: 1. The index funds (WBTC,WETH,SNX,LINK) appreciate in value 2. When the index tokens are traded, the pool receives transaction fees - 1% 3. STA burns on transactions, so it's deflationary nature increases its value as the total supply drops 4. Balancer rewards Index holders with BAL token airdrops every week You can invest via the 'Trade' links in stateraproject.com website. Easiest way is to do it using ETH. The monetary policy of our token is set in stone and constantly deflationary. This negative supply pressure is a powerful mechanism in economics and price discovery. Through the lowering of supply we can decrease your beta (volatility) and increase your alpha (gains). Our token is currently only top 40 in liquidity on Balancer, however our volume is top 10! You want to know why? Because Statera works. Statera increases arbitrage, volume, fees, BAL rewards, and liquidity. Our liquidity miners in our Balancer pool are already making some of the highest BAL rewards on the platform, one user we spoke with made 18% in June, that’s over 150% APY! Our product is working, 100% (or you could say 150%), and when people start to see that, and realize the value, the sky's the limit.
Q4 : can we as a user do STA mining? The supply of STA doesn't increase anymore, it only decreases due to the burn feature. So there is no way to mine anymore STA. Only way to acquire the tokens is via an exchange. The monetary policy of our token is set in stone and constantly deflationary. This negative supply pressure is a powerful mechanism in economics and price discovery. Through the lowering of supply we can decrease your beta (volatility) and increase your alpha (gains). Our token is currently only top 40 in liquidity on Balancer, however our volume is top 10! You want to know why? Because Statera works. Statera increases arbitrage, volume, fees, BAL rewards, and liquidity. Our liquidity miners in our Balancer pool are already making some of the highest BAL rewards on the platform, one user we spoke with made 18% in June, that’s over 150% APY! Our product is working, 100% (or you could say 150%), and when people start to see that, and realize the value, the sky's the limit.
Q5 : The ecosystem of a public chain has a lot to do with the level of engagement and participation of third-party developers. How does Statera support the developers?
Not really. Our project is focusing on investment opportunities for the cryptocurrencies. The cryptocurrency tokens that are not used and are just sitting in a wallet can work for you by being added to an index fund and appreciate in value over time. First off, what we have created is a new asset class, I’ll repeat that, a new asset class. This asset has never existed: “Deflationary Index Fund,” what does that mean for finance? What will developers do with this? It’s hard to give a finite answer. We hope there are future economic papers on our token and what it means to be a deflationary index fund. With the addition of synthetic assets and oracles you can put any asset into the DeFi space: Gold, Nikkei 225, USD, etc. STA can be combined with any assets and bring the benefits of it’s ecosystem and deflationary mechanism to that asset. STA, the token itself, also gives you access to the price action of any asset it is paired with. Put simply STA’s balancer pool(s) give you a benefit in holding them, and STA’s price will reflect it’s inclusion in Balancer Pool(s) (and possibly future financial instruments), so STA is a bet on DeFi as a whole. When we say as whole, we mean as whole: what happens if you include STA in a crypto loan, or package it with a synthetic S&P 500 token, or use it as fee payment in a DeFi platform? Being fully decentralized it is up to our community to make this happen, social engagement and community are key. We are constantly bringing community members onto our team and rewarding those that benefit the ecosystem. in addition, Statera is a fully community project now. Paul who is the current team leader was an ordinary member of the community weeks ago, due to his interest and support for the project, he started dedicating his time to the project. Quite a number of community members are also in the same position, while Statera was developed by an individual, it is being built by the entire Statera community
Community Questions (Twitter):
Q1 From: @KazimKara35 The project tells us that the acquisition and sale of data between participants is protected by code of conduct and how safe is deployed on the blockchain, but how do you handle regulations while operating on a global scale?
Statera is decentralized token, similar to other utility crypto tokens and same regulations apply to it as others. his is actually a benefit of our decentralized nature. This isn’t legal advice, however in the past regulating bodies have ruled that the more decentralized a project is, especially from launch, the less likely they are to be deemed a security (see: Ethereum). This means they can be traded more freely and be available on more platforms. We are as decentralized as you can be. The data itself is all secured through the blockchain which has been shown to be a highly secure medium. We do not store any of your data and as long as you follow best practices in blockchain security there are no added security risks of using Statera. We don’t, and literally can’t, hold anymore personal information than is made available in any blockchain transaction. and that "personal information" is more likely than not just your ethereum wallet address, no "real world" data is included in transactions
Q2 from: @Michael_NGT353 What is Mechanism you use On your Project sir? Are you Use PoS,PoW or other Mechanism Can you explain why you use it and what is Make it Different?
Our token is an ERC-20 token and it's running on the Ethereum blockchain. The Ethereum's POW mechanism is currently supporting the Statera token We run on Ethereum, so we are currently PoW. With ETH 2.0 we will hopefully be PoS this year (hopefully). We use it because ETH has over 100 million addresses and around a million daily transactions. We are currently at about 1,900 token holders, we are just touching the edge of what is possible in this market. We chose the biggest and the best network available right now to launch our product. We think the upside is huge because of this choice. Being the biggest network it is also one of the most secure, no high risk vulnerabilities have been found in Ethereum or in our code (we've had our code audited by a third party, Hacken, and you can read their audit on our Medium page), so we also have security on our side
Q3 From : @Ryaaan_Nguyen Can you list some of Statera outstanding features for everyone here to know about? What are the products that Statera is focusing on developing?
As mentioned earlier by GC, First off, what we have created is a new asset class, I’ll repeat that, a new asset class. This asset has never existed: “Deflationary Index Fund,” what does that mean for finance? What will developers do with this? It’s hard to give a finite answer. We hope there are future economic papers on our token and what it means to be a deflationary index fund. With the addition of synthetic assets and oracles you can put any asset into the DeFi space: Gold, Nikkei 225, USD, etc. STA can be combined with any assets and bring the benefits of it’s ecosystem and deflationary mechanism to that asset. STA, the token itself, also gives you access to the price action of any asset it is paired with. Put simply STA’s balancer pool(s) give you a benefit in holding them, and STA’s price will reflect it’s inclusion in Balancer Pool(s) (and possibly future financial instruments), so STA is a bet on DeFi as a whole. When we say as whole, we mean as whole: what happens if you include STA in a crypto loan, or package it with a synthetic S&P 500 token, or use it as fee payment in a DeFi platform? We touched on this a bit in the question on what makes us special compared to other exchanges. We have created a product that synergizes with Balancer Pools creating a symbiotic relationship that improves the outcomes for users (our product can also synergize with future DeFi products). By including STA in an index fund with Link, BTC, ETH, and SNX you can buy one token and access the price action of four of the leading cryptocurrencies. You can also invest directly in the index fund (balancer pool) and receive the benefits of fees and BAL tokens paid to you while also having an automatically balanced portfolio (like an index fund with dividends). Lastly, the deflationary mechanics of STA increases the chance for positive price action while decreasing beta. We want to package Statera with assets across the whole cryptocurrency space, with an emphasis on DeFi. We also want everyday people to be able to invest quickly in crypto while also feeling reassured their investment is set up to succeed. We are focused on developing a name brand that people go to first and foremost when investing in crypto: cryptocurrency in every portfolio. This is all found in a smart contract that is fully decentralized, the founders can no longer augment the contract in any way and this has been confirmed by the third party code audit. This is a feature in and of itself, some argue that Bitcoin’s true value is in it’s network effect, first mover advantage, and immutability. Statera is modeled on all three of those and has those features in spades. The community now owns our token, the power in that, giving finance and power to the people, is why we are here.
Q4 From : @futcek What do you think about the possibility of creating new use cases in DeFi space for existing real world assets by using crypto technology? What role do you see in this creation for Statera?
I think my answer above actually answers this perfectly, Statera in and of itself is a “new use case”, a “deflationary index fund” has never existed, I’ll copy and paste the other relevant part: “With the addition of synthetic assets and oracles you can put any asset into the DeFi space: Gold, Nikkei 225, USD, etc. STA can be combined with any assets and bring the benefits of it’s ecosystem and deflationary mechanism to that asset. STA, the token itself, also gives you access to the price action of any asset it is paired with. Put simply STA’s balancer pool(s) give you a benefit in holding them, and STA’s price will reflect it’s inclusion in Balancer Pool(s) (and possibly future financial instruments), so STA is a bet on DeFi as a whole. When we say as whole, we mean as whole: what happens if you include STA in a crypto loan, or package it with a synthetic S&P 500 token, or use it as fee payment in a DeFi platform? Being fully decentralized it is up to our community to make this happen, social engagement and community are key. We are constantly bringing community members onto our team and rewarding those that benefit the ecosystem.” Statera is a way to make your investment more successful, and owning Statera let's you benefit from other people using it to make their investments more successful (a self feeding cycle).
Q5 From : @Carmenzamorag Statera's deflationary system is based in that with every transaction 1% of the amount is destroyed, would this lead to lack of supply and liquidity in the long term future? How would that be fixed?
The curve of supply is asymptote, meaning that it will never reach zero. The idea is that the deflationary process will slowly decrease the supply of STA, which – combined with a fixed or increaseing demand – will result in STA appreciating in value. Evidently, as the STA token increases in value, the amounts of STA being traded will slowly decrease: The typical investor might buy 10.000 STA at the current rate, but in the future (proportional to an increase in the valueation of STA) this number will tend to decrease, hence the future investor might only buy 1000 STA. This of course results in less STA being burned. Additionally, STA is divisible to the 18th decimal, why – even if the supply was to reach 1 STA – there would be a sufficient supply. Well this would be a question for a Mathematician, and luckily we’re loaded with them (as seen above)! I’ll try to illustrate with an example. 1% of 100 million is 1 million, 1% of 10 million is 100,000. As we go down in supply the burn is less by volume. What also happens at lower supply is higher prices (supply and demand economics). So those 1 million tokens burned may be worth $20,000, but by the time overall supply is at 10 million those 100,000 tokens may also be worth $20,000 or even more. This means you transact “less”, if you want to buy 1 Ether now with Statera you need 8,900 STA which would burn 89 tokens. If Statera is worth $100 you only need 2.32 statera (.023 tokens burned). Along with this proportional and relative burn decrease, tokens are 18 decimals long, so even when we get to 1 token left (which mathematically would take decades if not centuries, but that is wholly dependent on usage), you are still left with 10 to the 18th power, or one quintillion “tokens”. So it’s going to take us a while to have supply issues :)
Nuked Phase (3rd Part)
Q) What is your VISION and Mission?
Our working mission and vision: Mission: Provide every investor with simple and effective ways to invest in cryptocurrency. Decrease volatility and increase positive price pressure in cryptocurrency investments. Lower the barrier to entry for more advanced investment tools. Be a community focused and community driven cryptocurrency, fully decentralized by every meaning of the word. Vision: We aspire to put “cryptocurrency in every portfolio”. We envision a world where finance is given back to the people and wealth building strategies withheld only for affluent individuals are given to all. We also strive to create an investment environment based on sound monetary policy and all the power that comes with a sound asset.
Q) What are the benefits of STA for its investors in long term? Does STA have Afrika as an important area for its expansion?
We have ties to Africa and see Statera as a way for anyone and everyone to invest in cryptocurrency. The small marketcap of statera makes it's price low and it's upside massive. Right now if you wanted to be exposed to the price action of four cryptocurrencies (BTC, ETH, Link, SNX) Statera is a way to gain that exposure in a way that has a huge upside, compared to the other four assets, there are risks in investing in any small cap but with those risk come outsized rewards (not investment advice and all answers are solely my opinions 😊)
Q) In the long run, why should we trust and follow STATERA? How do you raise awareness and elimination of the doubts of investors / partners / customers?.
You're really asking "How do I trust myself and other crypto investors" The project is FULLY decentralized, it is now in the hands of the community. We would venture a guess that the community wants their investment to succeed and be worth more in the future, so you are betting on people. wanting to make themselves money on their own investment. This is a pretty sure bet. The community being active and engaged is key, and we have short term and long term plans to ensure this happens
Q) No one can doubt the strength of #Statera. But can you tell us some of the challenges and difficulties you're presently facing? How can you possibly overcome them?
We're swinging outside our weightclass, we don't see litecoin or SNX, or any other crypto product as our competition. Our competition is NASDAQ, Fidelity, etc. We want to provide world class financial instruments that only the wealthy have access to in the traditional world to everyone. Providing liquidity, risk parity, being paid to provide liquidity, unique value propositions, are all things we want to bring to everyone. However we are coming up in a hectic space, everyday their is fud and defamation on the web, but that is the sandbox we chose to play in and we aren't grabbing our ball and going home. We can tell you that we will not disappoint and fighting all the fud that comes along with being a small and upstart project only fuel our fire. Building legitimacy is our largest challenge and looking at our audit, financial report, and some things you will see in the coming weeks, we hope you see we are facing those challenges head on.
Q) What is the actual uniqueness of #Statera.??? Can you guys please explain tha advantages of #Statera over other projects.??
When we launched there were no other products like ours. There are now copies, and we wish them the best, but we have the best product, hands down. Over the next couple weeks this will become apparent, if it hasn't already, also a lot of the AMA answers dug deeper into our unique value proposition, especially the benefits we provide to Balancer Pools which shows the benefits we would provide for any index fund. We are a tool to improve cryptocurrency investing
Q) Fragmentation, layering and cross-chain are three future solutions for high-performance blockchains. Where is Statera currently? What are the main reasons for taking this direction?
We operate on the Ethereum chain, as it upgrades our services and usability will upgrade. We are working on UI and more user friendly systems to onboard people into our ecosystem
Q) How STATERA plan to make room and make this project known in the world of crypto, full of technology and full of new projects very good in today's market?
We think we have a truly innovative product, which - when first understood - appeals to most investors. Whether you want a high-volatility/medium-risk token like STA or whether you are more conservative and simply just plan on adding to the Statera pool BPT (which is not nearly as volatile but still offers great returns). We plan on making Statera known to the crypto world through a marketing campaign which slowly will be unravelled in the comming days and weeks. If interested, you can check out an analysis of the different investment options in the Statera ecosystem in our first financial report: https://medium.com/@stateraproject/statera-financial-reports-b47defb58a18
Q) Hello, cryptocurrencies are very volatile and follow bitcoin ... and does this apply to Statera? or is there some other logic present in some way? is statera token different from a current token? Are you working on listings on other exchanges?
Currently uniswap is somewhat uncomfortable for fees. We are also on bamboo relay, saturn network, and mesa. Statera will be volatile like all cryptocurrency, this is a small and nascent space. But with the deflationary mechanic and balancer pool, over time, as marketcap grows it will become less volatile and more positively reactive to price.
Q) Security is one of the most essential characteristics for a project to get reputation. How can #Statera Team assure to their community that users assets and investments will stay safe from unwanted agents?
We have been third party audited by the same company that worked with VeChain to audit their code. Our code has been shown to be bulletproof. Unless Ethereum comes up with a fatal security flaw there is nothing that can happen to our contract (there is no backdoor, no way for anyone to edit or adjust the smart contract).
Q) Many investors see the project from the price of the coin. Can you give us advantages why Statera is so suitable for long-term investment? and what makes Statera different from other similar projects?
Sometimes the simplest solutions are the most effective. A question you can ask is “What if this fails”? But you can also ask, “What if this succeeds”? Cryptocurrency is filled with asymmetric risks, we think if you look into the value proposition you will find that there is a huge asymmetric risk/reward in Statera, and we will make that even clearer in our soon to be released litepaper. You are on the ground floor of a simple but highly effective solution to onboarding people into defi, cryptocurrencies, and investing. Our product reduces volatility and increases gains (decreases beta and increases alpha in investor terms), which is highly attractive in any investment. The down side is there but the upside outweighs it exponentially (asymmetric risk)
Q) What your plans in place for global expansion, are Statera focusing on only market at this time? Or focus on building and developing or getting customers and users, or partnerships? Can you explain this?
We have reached out to influencers in other countries and things are in the works. We have also translated documents and are working on having them in at least 4 languages by the end of July. We were founded globally, our team is global, and we are focused on reaching all 7 billion people.
Q) Now in the cryptofield everyday there are new projects joining in the Blockchain space. They are upgraded, Well-established and coming up with innovative technology. How Statera going to compete with them? What do you think, one day Statera will become useless And will be lost into the abyss of time for not bringing any new technology?
We are the first of our kind, no one had a deflationary index fund before us. Index funds will be the future of crypto (look at the popularity of etfs and indexes in the traditional markets). We are a tool to make your index function better and pay you more. As long as people care about crypto index funds they will care about the value STA brings to that. We have an involved and long term plan to reach dominance over a 5 year span, this is not a flash in the pan, big things coming
Q1. You say that the weight and proportions of your tokens are constant. So how have you managed to prevent market price speculation from generating hypervolability in your token price? Do you consider yourselves a kind of stablecoin? Q2. How many jurisdictions allow the use of Stratera products and services? Are they available for Latin America? @joloroeowo The balancer ensures an equal ratio of 20% amongst the five tokens included in our fund. This, however, does not imply that the tokens are stable. Rather, the Balancer protocol helps mitigating price fluctuations.
Q) How can I as a Statera participant participate in liquidity mining, and receive BAL as reward? What are the use cases of $STA token, and how are users motivated to buy and hold long term?
The easiest way is to go to stateratoken.com and click trade then BPT. You can also buy all five tokens and click on portfolio then add liquidity. Balancer is working on a simpler interface to add liquidity with one token, we are waiting on them. I think we explained the use cases above
Q) What do you plan have for global expansion, is Statera currently focused solely on the market? Or is it focused on building and developing or acquiring customer and user or partnership relationships? Can you explain it?
We are currently working on promoting the project and further develope our product, making it lucrative for more new investors to join our pool and invest in the STA token.
Q1) Statera have 2 types of tokens, so can you tell me the differences between STA and STAC ? What are their uses cases? Is possible Swap between them? Q2) Currently the only possible Swap or "exchange" possible is Uniswap, so you do have plans to list the STA token into a more Exchanges?
STAC is obsolete, we only have STA and BPT (go to our website and click on trade) stateratoken.com BPT gives you more diversification and less risk, STA gives you more volatility and more chance for big gains. Q2 we are on multiple exchanges (4), bamboo relay, saturn, and mesa we do have plans for future exchanges but the big ones have processes and hoops to jump through that can't be done so quickly
Q) What business scenarios can STATERA support now? In which industries can we see the mass adoption of STATERA technology in the near future?
Statera increases the effectiveness of your cryptocurrency investments. Specifically it makes cryptocurrency index funds function better, netting you higher returns, which we have already seen in just one month of implementation. Right now, today, you can buy our BPT token and increase the functionality of holding a crypto index fund. In the future we want every single web user to see and use our product
Q) Do you plan to migrate to other platforms like Tron, BinanceChain, EOS, etc. if it is feasible??
Migrating our current contract is not. Starting new offerings on those other chains could be possible, they aren't on our radar currently but if the community requests them we are driven by our community
Q) ETH Blockchain is a Blockchain have many token based in it, i have used ETH blockchain long time and i see it have big fee and need much time to make a transcation so Why you choose to based STA in ETH blockchain not other like Bep2 or Trc20 ?
Simply: 100 million addresses, 1 million transactions a day. The more users we have the more we will benefit our community. We hope ETH 2.0 scaling will fix the problems you mention.
Q) No one achieve anything of value on its own, please can you share about Statera present and future partnerships that will drive you to success in this highly congested crypto space?
We have a unique product that no one else has (there are people who have copied us). We can't announce our current and future partnerships yet, but they will be released soon. Our future hopes of partnerships are big and will be key to our future, know we are focused on making big partnerships, some you may not even be thinking about.
Q) According to the fact that your algorithm causes 1% of each transaction to be destroyed, I would like to know, then, how you plan to finance yourself as a project in the long term?
The project is now in the hands of the community and we are a team of passionate people volunteering to help promote and develope the Statera ecosystem. But then, how do we afford running a promo campaign? We have lots of great community members donating funds that goes to promoting the project. In other words, the community helps financing the project. And so far, we have created a fantastic community consisting of passionate and well-educated people!
Q) There are many cryptocurrency startups were established by talent teams, but they got problem in raising capital via token sales due to many factors as bear market, bankrupt etc. This leaded their potential startups fail. So how will Statera break these barriers and attract more funds from outside crypto space?
We are community focused and community ran. When you look at centralized cryptocurrencies you can see the negative of them (Tron, ADA, etc.) We believe being fully decentralized is the true power position. You the owner of statera can affect our future and must affect our future. This direct ownership means people need to mobilize and organize to push us forward, and it is in their best self interest to do so. It's a bet on our community, we're excited about that bet
Q) What business scenarios can STATERA support now? In which industries can we see the mass adoption of STATERA technology in the near future?
Statera increases the effectiveness of your cryptocurrency investments. Specifically it makes cryptocurrency index funds function better, netting you higher returns, which we have already seen in just one month of implementation. Right now, today, you can buy our BPT token and increase the functionality of holding a crypto index fund. In the future we want every single web user to see and use our product
Q) Why being a hybrid of a liquidity pool and an index fund? What are the main benefits about this?
By being a liquidity pool the exchange side of the pool (balancer also functions as an exchange) gives you added liquidity for more effortless, effective, and cheaper rebalancing. You also benefit from getting paid the fee when people use the exchange AND getting paid BAL tokens that are worth $15-20 USD. These are not benefits you get with an index fund, meanwhile the liquidity pool rebalances just like an index fund would
Q) Which specific about technology and strategy of #STA that make you believe it will be successful and what does #STA plan do to attract more users in the upcoming time?
I think the idea behind Statera is truly ingenious. We have made an index fund, which investors are highly(!) incentivised to invest in, namely because the ROI, so far, has been huge. An increase in the pool liquidity (index fund) indirectly translates into an increase in the price of STA, why we think the STA token - combined with its deflationary nature - will increase in the long run. The mechanism behind this is somewhat complex, but to better get an understanding of it, I suggest you visit our medium page and read more about the project: https://medium.com/@stateraproject
submitted by stateratoken to StateraToken [link] [comments]

Recap of Binance English Kava AMA (May 2020)

This AMA was conducted within the Binance English Telegram channel prior to Kava's June 10th launch of its DeFi Lending Platform.

Q1:

Can you give us a little history of KAVA?

Q2:

Could you please tell me what KAVA cryptocurrency is? What problem does it solve?

  • Answer - KAVA is the staking, governance, and reserve asset of the Kava DeFi platform. KAVA is required by node operators to secure transactions on the blockchain. Additionally, when lending fees are paid, they are converted to Kava and burned reducing the overall supply of KAVA tokens. As more users use the Kava lending platform, KAVA should become more scarce overtime.

Q3:

What is the advantage of keeping the KAVA token for a long and short term?

  • Answer - In the short term, if you stake KAVA you can earn additional block rewards every day, block by block. This provides a nice steady return on the Kava usually in the range of 3-20% depending on the number of people staking.
  • We will be opening the gates of DeFi to many top tier assets such as BNB, XRP, ATOM, and BTC which have never been able to use lending, stablecoins, or other DeFi Services. If you are a KAVA hodler you can benefit from owning and having a stake in the network as we grow because as the network grows, Kava is burned and it becomes more scarce as a resource.

Q4:

Chainlink is KAVA’s partner, can you explain more about this partnership?

  • Answer - Yes, this is not the usual chainlink partnership where a blockchain consumes data from Chainlink’s oracle solution.
  • No oracle solution adequate for DeFi applications on Cosmos was available. For this reason, Kava has teamed up with Chainlink to bring its data and reliable oracle solution to the Cosmos ecosystem. Chainlink nodes now will be able to securely publish data directly on the Kava blockchain where it can be used or easily transported to other Cosmos-based blockchains and applications. Chainlink oracles on Kava utilize all the industry-leading technologies of Chainlink, while enabling more frequent price updates and improving the reach and distribution of where that data can be used.
  • Since Kava’s blockchain is built using Tendermint, Tendermint-based blockchains within the Cosmos ecosystem (Binance, Terra, OKChain, Cosmos Hub, Agoric, Aragon, and others) will now be able to retrieve market data such as cryptocurrency, FX, and commodity prices. For DEX’s like Binance this will enable them to create futures, options, and other derivative products they were not able to do so before.
  • TLDR: Kava + Chainlink Data creates the ideal hub for all blockchains and applications to get their DeFi services and Data, and as result makes Kava a natural hub for the growing Cosmos ecosystem.

Q5:

What is the KAVA CDP product? Do you have any exciting things down the pipeline that you can share?

  • Answer - First, let me clarify that CDP simply means “collateralized-debt-position” similar to CDOs that exist in the traditional finance world. What it means is a loan using collateral to back the loan.
  • Kava’s lending platform offers collateralized loans to users who have crypto. Getting a loan with Kava’s platform is great if you don’t want to sell your crypto position, but need short term cash for payments or if you want to use the loan to get a levered / margin position without going through KYC.
  • As for news! Kava’s lending platform is scheduled to officially launch on the mainnet June 10th.
  • At this time, DeFi will be made available to BNB for the first time ever. Also at this time, the Kava DeFi platform will be awarding the first users that have BNB extremely high rewards for being early adopters.
  • Each week, 74,000 KAVA will be given out to all the users who have taken out loans on Kava. Yes, you get free KAVA, for taking out a loan using BNB!
  • If you want to participate, you can learn more about how to do it here!
  • Medium

Q6:

Why should BNB users use KAVA’s lending platform and take out USDX? And how to mint USDX with BNB on KAVA CDP?

  • Answer - Free- maybe let's call it rewards for being good users 😉
  • The rewards are platform growth incentives so that we can grow the platform quickly.
  • Well at launch, definitely the KAVA rewards are a huge reason for BNB users to use it.
  • As for the product long-term, the major use case for our lending platform is to get a levered position without needing an exchange or to go through KYC.
  • How it works is that a BNB holder can deposit their BNB and take out USDX loans - this capital they will take and buy more BNB with it. Most people will use the loan this way to get 2-3x the original BNB amount. If the price goes up on BNB, they win 2-3x the gains!
  • Of course if the price goes down and they cannot repay their loan, the BNB collateral might get liquidated, so be careful, it works just like a margin trading account.

Q7:

Brian do you have any more information or links for our community about this?

Q8:

KAVA was initially planned to launch on Ripple network but later switched to Cosmos Tendermint Core. [email protected] is that something you see in Tendermint Core that is not available anywhere?

  • Answer - For clarification, Kava was never planned to be on Ripple. However, Ripple is a Kava investor, shareholder, and partner.
  • We selected the Cosmos-SDK featuring the Tendermint BFT consensus because during our past work with Ripple, MakerDao, ETH, and other layer 2 work we learned the value of “finality” of blockchains. For example, on ETH, the finality of blocks do not happen right away. You need to reach 15+ blocks to be confirmed on Ethereum to really know a transaction has passed. This results in really slow user experiences that aren’t acceptable in finance or any application really.
  • Tendermint solves this because it makes every transaction final and occur in seconds.
  • Additionally, we chose the Cosmos-SDK as the framework to build our stand alone blockchain, Kava because it allowed us to create our own security model and design which enables Kava as a DeFi platform responsible for millions of dollars of collateral to be very secure in a way we could net get if we built it on any other network.

Q9:

KAVA does cross-chain support. Compared to other DeFi platforms, KAVA offer collateralized loans and stable coins to users too. How will volatility be managed there with so many different collateral systems in CDP?

  • Answer - Volatility is an important consideration and accurate and timely price reference data is needed to make sure the system works.
  • All the collateral positions rely on price feeds from oracles to determine if they are safe or need to be liquidated. Kava has created a novel partnership with Chainlink, where Chainlink oracles that normally run on Ethereum, operate nodes directly on Kava where they can post prices. This Kava to avoid network congestion, high gas fees, and other less desirable issues found on Ethereum, while enabling the oracles with Kava’s fast blocktimes and finality so they can actually deliver price updates 10-20x more frequently than is possible elsewhere. This makes Kava’s price feed data very reliable.
  • In times of volatility, if liquidations occur, the Kava platform automatically auctions collateral off for USDX on the market and burns the USDX. This mechanism keeps the system balanced and USDX algorithmically stable and always fully collateralized by real assets.
  • And it does this transparently, unlike the real world CDOs which caused the world issues in 2008 due to the lack of transparency in their assets and risk.

Q10:

Recently, Binance has released a white paper on BSC, a Binance smart chain. So, what can I get by staking through Binance Coin BNB?

  • Answer - Yay for smart contracts!
  • What can we get by staking bnb?
  • Staking BNB on Kava, or depositing it in a CDP and creating USDX from it earns users KAVA in rewards everyweek. A lot of rewards. In addition, you get USDX to hold which also pays out a savings rate each block that is much better than say what USD in a checking account could do.

Q11:

Various platforms are in Ethereum. So why is Kava not at Ethereum?

  • Answer - I could speak about this for ages, but there is a reason for Ethereum being the home to many hacks and bugs.
  • Kava is not on ethereum because we couldn’t build our system there. The main reasons. as I have mentioned are:
  • (1) Ethereum has congestion, oracle issues, high fees, and slow block times.
  • (2) Ethereum’s open smart contracting system can do anything. This is great for building crypto kitties, but horrible for financial software as it makes all code have infinite attack vectors that hackers can use which are impossible to test for. We built our own chain so we could scope the code and limit what attack vectors are possible.
  • (3) Building in solidity, the language of Ethereum, is horrible. The development environment is bad, testnets don’t work, and many other things are painful. Kava is primarily built in GO which is far superior for financial applications in most respects.
  • (4) The future is Cosmos. Binance, Okchain, terra, Cosmos Hub(ATOM), and Kava all are created using the Cosmos-SDK framework. I believe this is the future and the blockchain developers are moving to this in mass. Over 110 projects now are building with the Cosmos-SDK.

Q12:

What are ways by which Kava project generates profit/revenue to maintain project. What is your revenue model?

  • Answer - Kava is a for-profit financial DAO with over 80 different businesses staking Kava and voting on its evolution. They want to see Kava succeed so they vote to fund operations and developments that drive user growth in Kava. Due to fees paid in Kava and the burning mechanism, as the system grows in users, the Kava supply decreases making those that hold Kava win due to scarcity.

Q13:

Lending/Borrowing has been introduced by Binance. How can this affect the Kava since people can directly borrow BUSD from Binance with BNB used as collateral than going to Kava?

  • Answer - Kava will be featured on Binance as well. The main benefit of Kava is that there is no counterparty. The capital is minted on demand not sourced from somewhere. Binance and other centralized parties on the otherhand need to find capital to provide loans, creating a cost of capital. Kava is much more efficient at providing capital and avoids a lot of regulator issues.
  • I'll add I think BUSD in the future might be usable for collateral to Kava's loans as well. It would be cool 🙂

Q14:

What's your opinions on Future of DeFi & DApps? Do you think that DeFi is the future of current Financial world? Also, How do you see the future of KAVA?

  • Answer - I believe Centralized Finance and the existing infrastructure has a place. It has a lot of issues that cause things like the 2008 crisis and the current insolvency issues that are happening across the world due to trust-based debt with no actual backers other than the people which end up bailing out banks and other financial institutions that have made poor decisions.
  • DeFi's future is bright because it solves this fundamental issue. It removes trust and adds transparency. Kava is right at the foundation for all of DeFi as things grow and mature.

Q15:

Recently, we have seen some big hacks in DeFi platforms. How will KAVA deal with these bad actors of crypto and what security measures have been taken by KAVA for the safety of users' funds?"

  • Answer - Unlike a lot of DeFi startups, we take things seriously. We don't ""move fast and break things"" as Mark Zuckerberg would say.
  • We do a thorough analysis before suggesting to deploy code. Our internal team works very hard to run tests and simulations, once it passes internally, we give it to 3rd party auditors who try and game it and break the code. If it passes there, we give the code to the community to review and vote into the mainnet. In this way, I’d estimate about 100+ people review our code and test it before it goes live and consumers can touch it. I don't know many other project teams that due things with such diligence.

Q16:

Binance for KAVA is a very valuable partner in terms of increasing the number of users, but what is KAVA ready to give equivalent to Binance users? What applications will be integrated into Binance to expand the ecosystem?

  • Answer - Kava gives the BNB users loans. It gives the DEX a stablecoin and the ability to offer margin products. Kava’s connection to binance chain and chainlink data also enables Binance DEX to offer trustless derivatives like options and futures products going forward.

Q17:

Cosmos has limitations on working with PoW coins. How do you technically solve the problem of implementing DeFi products for bitcoin?

  • Answer - Cosmos is great for hard-to-work-with blockchains like BTC. It's flexible in how you can construct bridges. For example, the validator set can have a multisig private key split up into pieces in order to create a trustless escrow and control of assets on other blockchains. In this way, we can create peg zones with Cosmos for the best assets in the world. Once a zone is established, it can be used on Kava and other Cosmos chains.

Q18:

USDX is currently a little-known stable coin. Do you plan to add it to the top exchanges with good liquidity, including Binance?

  • Answer - USDX will be growing quickly. We have a plan to have it listed and get liquidity across several known exchanges shortly after launch.

Q19:

There are several options for using USDX on the KAVA platform, one of which is Margin Trading / Leverage. Is this a selection function or a compulsory function? Wondering since there are some investors who don`t like margin. What is the level of leverage and how does a CDP auction work?

  • Answer - Using Kava for Margin trading is 100% optional. You can choose how you want to use the margin loan. You don’t have to spend the USDX unless you want to. It could be used for everyday payments as well in the case you simply don’t want to sell your underlying collateral. If you don’t want the risk, do small loans with lots of collateral.

Q20:

Will your team have a plan to implement the DAO module on your platform, as it provides autonomy, decentralization and transparency?

  • Answer - DAO - Kava is a for-profit DAO and it’s fully functional already. We have on-chain governance and have underwent several votes and evolutions you can look at. You actually can see some current voting processes taking place here: https://kava.mintscan.io/proposals
  • We recently implemented a cool feature called committees, which enables the DAO to elect a small group of experts to make decisions without needing a vote of the whole user base. This enables the experts to have control over a small portion of the protocol - such as monitoring the debt limit, fees, etc and enables Kava to operate faster and be more adaptable in volatile market conditions.

Q21:

How can we address the possible overloads and security threats caused by increased users in the DeFi scene?

  • Answer - Yes, this is a huge issue for Ethereum, MakerDAO and everyone in the space. I don’t see a bright future for DeFi on Etheruem unfortunately. You can’t have a blockchain do everything well. Tether alone congests most of Ethereum and makes oracle price feeds lag the market. This can cause liquidations that should not happen and real people will lose real funds. It’s a huge issue.
  • The hope is for a dedicated system like Kava to provide a better backbone for DeFi applications going forward.
  • I should point out that Kava is not just a MakerDao for Cosmos or a CDP for Bitcoin. Kava is designed to be a foundational layer for DeFi services that every new blockchain and application will need.
  • Every blockchain will need DeFi services like lending, stablecoins, and data and they need it to be very secure. Kava does all this with its cross-chain lending plarform, USDX stablecoin, and Chainlink data in an incredibly secure, but accessible manner.
  • In this way, Kava aims to connect and serve all the major cryptocurrency communities and build it’s place at the center, where every developer can get what they need to build financial applications of the future."

Q22:

What distinguishes Kava from your existing competitors like Syntetix?

  • Answer - Synthetix isn't really a competitor, but it is an interesting project in terms of mechanism design. We share a lot of common investors and have similar token economic ideas with them. The only blockchain project that could be is MakerDAO, but they can only work with ETH assets due to their design. We are focused on the major cap assets - BTC, BNB, XRP, ATOM and others have a much larger market than ETH to address. BTC is 10x the size alone. Currently no one serves them with DeFi. We’re going after this opportunity and believe it to be a huge one.

Q23:

Why is the KAVA coin not used for Mint, why am I asking that because I see it can also make the value of KAVA coins grow naturally?

  • Answer - Why is Kava not used as a collateral? Well, it could be I suppose. The community might vote for this in the near future if they want us to be like synthetix. It makes the Kava token more valuable and it will incentivize much more locked-up Kava reducing overall circulating supply which is fairly favorable. The main reason we have not done this yet is that we(Kava and its community) are still weighing the risks of doing this given that Kava also functions as a reserve asset. I think it's likely Kava gets added as collateral at some point, but it will likely have a high debt-collateral ratio to address the issues similar to Synthetix which is 750%.

Q24:

How do you prevent in a manipulated KAVA Mint just to take advantage of a token prize when minting?

  • Answer - Minting rewards and manipulation. We’ve thought of this. Each week, the blockchain counts all the blocks, counts how many people had a loan in that period, then takes the average loan amount over time to calculate the rewards. If you open and close a loan - you will get very little rewards. You only get a large reward if you keep the loan open the full period.

Q25:

Who are your oracle providers? Are you also an oracle provider?

  • Answer - Kava may run 1 oracle in the future, but we will always have many and be the minority. Most chainlink oracle node operators are large players in the space that run staking infrastructure companies like cosmostation, chainlayer, chorus one, figment networks, etc. Binance will also be one of our oracles.

Q26:

If we look at all the different types of DeFi products _(decentralized exchanges, stablecoins, atomic swaps, insurance products, loan platforms, trade financing platforms, custody platforms, and crowdfunding platforms) currently covering important areas of traditional finance...where does Kava fit in?

  • Answer - To make any interesting financial product work you need capital, a stable store of value, and price data. These are really hard to get on current blockchain environments. Kava provides all of these.

Q27:

Many people describe Kava as similar to Maker (MKR). How is Kava different? Why do you think Kava has more potential?

  • Answer - MakerDAO is a smart contract with a singular purpose, to serve ETH. It sadly inherited the problems of ethereum. Kava is designed from the ground up for security and interoperability. We are targeting bigger and better assets and have more capabilities to serve them with what their developers and ecosystem need.

Q28:

What is the uniqueness of KAVA project that cannot be found in other project that´s been released so far ?

  • Answer - Well in June 10th, we will be the first ever blockchain project to bring DeFi to another blockchain in a real way. BNB users will have loans, stablecoins, and much more.

Q29:

The gas fee is an issue for blockchain besides scalability. Does your Kava provide a solution for gas?

  • Answer - gas fees are very low on Kava, only high enough to prevent spam. We dont need high fees for TX because validators are paid in block rewards. Additionally, we dont have competing transactions from crypto-kitties or other non-financial applications. This leaves all of Kava's throughput 100% dedicated to scaling financial transactions.

Q30:

Kava project works on DeFi (Decentralized Finance) But what’s the benefits of Decentralized Financial system? What are the possibilities of DeFi over Centralized Finance system?

  • Answer - Open access, no need for trust, and no censorship by singular governments or parties. Kava is accessible anywhere in the world, by anyone.

Q31:

Data supplied by oracles are false at times, how do you prevent this? How reliable are data received by KAVA?

  • Answer - This is why using premium / credentialed APIs is important for oracles. These data sources tend to be more accurate and better managed. Wrong prices can happen - for liquidation systems like Kava, we factor this into our design by using an average of data overtime form all oracles as part of the calculation.

Q32:

Can anyone become a KAVA validator, or is it just an invitation from the project itself? What are the requirements for becoming a KAVA verifier?

  • Answer - Anyone can become a validator, but you will need to stake or have enough stake delegated to you from others to be in the top 100 validators to earn block rewards.

Q33:

DEFI PULSE said that a total of 902M is currently locked. According to you, how will this number change in the next few years, and how will KAVA position itself as the top player in this market segment?

  • Answer - DeFi will only grow through 2020. And likely grow massively.
  • All projects on DeFi pulse are ""ethereum"" based. Kava is going to shake the blockchain world in the next few weeks by being the first ""multi-chain"" project on DeFi pulse and by my estimations we should quickly surpass a lot of the projects on that list.

Q34:

I am an testnet minter and the process seem Simplified, now I want to know if minting of USDX will continue when you launch Mainnet and do you have plans to build your own KAVA WALLET for easy minting on your mainnet

  • Answer - Simple blockchain experience?! high praise! Yes the process will be the same. Kava will not provide interfaces or wallets. Kava Labs builds software for the blockchain, our community members like Cosmostation, Frontier, Trust Wallet build support for people to interact with it.

Q35:

What business plans does Kava have with Seoul (South Korea) after partnering with Cosmostation? Do you plan to expand your products beyond Asia? Have you thought about harnessing the potential of South America?

  • Answer - South Korea is a perfect market for Kava's DeFi. Regulations prohibit fiat-backed stablecoins and margin trading. Kava's platform uses crypto-backed stabvlecoins and can enable users to get loans to margin trade. I am looking forward to further developing the Korean market for Kava, working with close partners like Cosmostation and showing the world real use cases of DeFi.

Q36:

Thank you for taking the time to conduct this AMA. Do you have any parting words, and where can the people go to keep up with all of the new happenings regarding Kava Labs?

  • Answer - Thanks for all the awesome questions! Amazingly thoughtful!
  • I've been promising the world cross-chain DeFi since June of last year. The IEO and mainnet went live Nov 2019. It's been a year of hard work - but an industry first is coming on June 10th. I'm excited. I hope you guys are.
  • Thanks for having me, I hope you become a USDX minter and get KAVA rewards. And last but not least, I love Binance - it's Kava's first home and I'm really happy to open up DeFi to BNB first.
  • To keep up to date w/ all things Kava: Website - Telegram - Telegram for Kava Trading Chat - Twitter - Medium
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

[Part 2] KAVA Historical AMA Tracker! (Questions & Answers)

ATTN: These AMA questions are from Autumn 2019 - before the official launch of the Kava Mainnet, and it's fungible Kava Token.
These questions may no longer be relevant to the current Kava landscape, however, they do provide important historical background on the early origins of Kava Labs.
Please note, that there are several repeat questions/answers.

Q51:

How do you think about France in Kava market development plan?

What is your next plan to raise awareness among French about Kava?

Q52:

Why did you choose Cosmos instead of Aion, which comes with AVM built on JAVA, which can be accepted by many developers?

Will there be a possibility that one day we will be able to collateralize a privacy coin, such as Monero, on KAVA?

  • Answer: We like programming in GO, interfaces are OK for Java. Cosmos will also feature a WASM module and EVM later. The Cosmos-SDK is very flexible and it allowed us to choose our own security model. That was unique compared to other frameworks where we had to adopt the underlying blockchains. In Cosmos-SDK we can create our own blockchain.
  • Re: privacy - you can do some fun things in payment channels to make transactions more private. Such as onion routing clearing and settlement across different nodes. This can be possible in the future, but not our priority now.

Q53:

The biggest advantage of finance is the efficient allocation of resource allocation. If KAVA connects assets of multiple platforms through the interchain technology, the efficiency across the market will be improved.

But in terms of connectivity, Facebook's Libra, with its centralized giant platform, could be a big threat for the future. Of course, regulatory uncertainty still exists. KAVA wonders what big platform companies think about entering the blockchain field and how they can cope with their competition.

  • Answer: We think of Kava as a DeFi service that can integrate with wallets, exchanges, and other platforms when users want loans or stable coins for payments. We don't see competition with Libra, but we see lots of users potentially getting into crypto which will be good for the market, good for BTC, and good for Kava.

Q54:

What will you do with the money after IEO?

What is the most important markets that Kava is focusing?

What is your marketing strategy to approach those markets?

  • Answer: What will we do with the IEO money? Put it in a bank and keep building. We keep our funds safe in secure accounts that are insured. We always maintain at least 2 years runway in pure fiat to ensure we can survive in any bear market conditions and come out on top in the end.

Q55:

On mainnet, which function/feature can we expect to see on Kava since i only saw informations about its testnet?

  • Answer: mainnet will feature KAVA, staking, delegating, validator software, voting and governance / parameter changes. Following mainnet, the validators will vote to enable transactions and the CDP platform. We expect this to be towards the end of the yeaQ1 2020

Q56:

How does Kava maintain the stability of its stablecoin? Are there any opportunties for outsiders to arbitrage or any other mechanisms to maintain price stabilization?

  • Answer: Kava users deposit crypto assets as collateral and can withdraw a loan based on the amount they deposited. They must always provide more collateral than the loan is worth. When the value of the collateral drops due to market conditions, before it reaches the value of the loaned amount, the platform will auction off the crypto assets for USDX that is on the market at a discount. Holders of USDX can buy these assets at a profit. This removes USDX from the market and makes sure that the global USDX to collateral in the system remains balanced. Similar to MakerDao, 3rd parties can run "keepers" - very simple implementations which continuously monitors the Kava/USDX credit system for unsafe CDPs, and execute the liquidation function the moment they become unsafe. Keepers can also perform arbitrage on DEX/Exchanges executing trades across the Kava platform and the markets.

Q57:

Alright! So KAVA is doing DeFi right, could you explain DeFi in layman term to us.

  • Answer: Decentralized Finance. Finance is really ensuring everything about past, present, and future value of money. You need safe custody and a store of value to keep money you earned in the past safe to be used later when you need it. You need something liquid and easily tradable to be used in the present. And the trickier one is the future - people need to get loans on the assets they have or hedge against the assets they have in order to ensure they can build for a better future. That’s finance.
  • DeFi is taking all those things and making them open access and unregulated so that regardless if you were born with out an ID, if your credit score is bad, or if the government is trying to censor your actions and limit your spending - DeFi promises to give you a way to get access to the financial products you need.

Q58:

Could you please briefly explain your projects, and why you choose DeFi as a problem to solve?

  • Answer: Kava is a cross-chain DeFi platform for cryptocurrencies. Kava offers decentralized loans and stable coins for any other crypto asset such as BTC, XRP, BNB, and ATOM.
  • DeFi is the killer use case of crypto today. I think most people see this clearly now. We believe providing the basic DeFi services is the very first step that is required before blockchain technology can really become wide spread - so we started here.

Q59:

Why the name of the project KAVA?

  • Answer: We started in crypto thinking we would build banking products and we wanted a more relaxed cool name to stand out from other solutions. Turns out Kava means many things.
  • Kava = Hippopotamus in Japanese
  • Kava = crow in hindi
  • Cava = wine region in spain
  • Kava = a medicinal root you add to Tea
  • Kava = now a cross-chain DeFi platform
  • But TLDR - we liked the name and thought it sounded short and sweet.

Q60:

What do you think of the future of DeFi in this space? Will DeFi one day take over the traditional financial systems? -- any wild guess on when it might happen?

  • Answer: I think centralized solutions will always have certain advantages and DeFi will also have certain advantages.
  • But truthfully, KYC is a problem from a user experience point of view. One of the big things with DeFi is there is no need to make people go through a KYC process anymore.
  • If we imagine a world where USD Is king, or Renminbi is king, or BTC is king. DeFi has a place in all of them because open access to financial services is a basic human necessity.

Q61:

As we have known, Lending is not the only problem to solve in the whole financial areas, are you planning on going beyond lending? What other financial products are in your pipeline?

  • Answer: Thats a good #Q .
  • While we have a lot to solve to offer lending to other crypto assets - we can expand our support to non-crypto assets, to NFT tokens, and other assets.
  • We also have plans to offer derivatives and other synthetics other than USDX - such as synthetic bitcoin and Yuan. What is exciting about Kava and the oracle system run by validators is that we can leverage this infrastructure around the world to do all sort of things.
  • One of the more interesting products is creating under-collateralized loans using payment channel (layer-2 tech) of our USDX coin. Two parties can lock funds in payment channels and place bets on the price feeds from the oracles. When the funds reach a maximum threshold, the bet closes. Since a price feed is just a data set, we can have the settlement rules be multiples of the real data. In simple terms we can create 100x leverage products for the craziest of traders 😉

Q62:

Btw KAVA is a bit unique because it use Cosmos/Tendermint. While other DeFi use Ethereum , why you guys choose Cosmos?

  • Answer: Cosmos is the future. Even facebook’s Libra consensus design was just a copy of Tendermint. Kava, Binance, the Cosmos Hub and many other blockchains are built on the same Cosmos-SDK framework.
  • It’s very flexible and soon interoperable. This is a huge advantage over Ethereum. Where system’s like MakerDAO will be forced to develop in a slowly evolving chain like Ethereum and only touching Erc20 assets, Kava will be able to rapidly evolve, program in GO rather than solidity, and interoperate with chains like Binance directly.
  • We’re very excited to get BNB and BTCB onto Kava’s CDPs and to put KAVA and USDX onto the Binance DEX. This is fairly easy on Cosmos.

Q63:

I saw in KAVA deck that you guys will use USDX, is it a stable coin? How is it going to work and its relationship with KAVA token itself?

  • Answer: USDX is an algorithmically stable token pegged to the USD. USDX is the token users recieve when they get a loan from the Kava platform. USDX is collateralized or backed by crypto assets so the Kava platform should always hold more crypto value than the USDX it loans making USDX a very safe store of value even if the market crashes 10x overnight. That is what a stable coin should do.
  • USDX is special though. Natively, users can spend or trade USDX freely like other stable coins, but the important difference is that 1) USDX is free of censorship and does not require a bank or anything else. 2) USDX can be “bonded” or “staked” providing an interest bearing yield between 2-10% APR. This is substantially more than what I can even get from my bank account.

Q64:

From your point of view as KAVA team, what would be most anticipated feature in KAVA ?

  • Answer: Our CDP platform launch later this year. The first USDX will be minted then.
  • Support of BTC in the CDP smart contracts. No blockchain has supported a real decentralized custody and use of BTC with smart contracts before.

Q65:

Indonesia is one of the “developing” countries, how is DeFi can help in making a difference in those “developing” countries?

  • Answer: I can’t speak for developing countries as it’s not my expertise, but DeFi in general is trying to offer the exact same services to EVERYONE. Whether you are in San Francisco or Indonesia, the financial services you should have should be similar. The rates and fees you pay should be the same. DeFi is fair treatment and open access for everyone. That is what’s nice about having things run on a protocol.

Q66:

Last but no least, since we are doing AMA in Indonesian group, I believed our members wants to know if you are interested in going to Indonesia to expand your community and reach?

  • Answer: As I said, I have not been before! I am traveling throughout South East Asia for a lot of the year. It is one of my destinations. I hope to meet many of you while I am out there.

Q67:

Defi companies are growing at a rapid pace, but they're actually smaller than traditional financial institutions. In order for Defy to become a global trend, it must eventually acquire consumers within the traditional financial industry.

Traditional financial consumers, however, have poor technical understanding and want psychological stability through government guarantees such as deposit insurance. After all, what does KAVA think about long-term competitors as traditional financial institutions, and what long-term strategies do they have to embrace traditional financial consumers?

  • Answer: We think of financial institutions as big honey pots of potential DeFi users. For example, if Kava can offer margin lending at better rates than a bank because there is no middle men or compliance costs, users should want to use that service.
  • As crypto grows, I believe more FIs will integrate crypto assets and DeFi services. For example, in the US you cannot currently margin trade crypto as a retail user. But it could be possible for a regulated FI to integrate a lending service like KAVA without causing issues with regulators due to Kava having no counter party risk other than the user itself.

Q68:

MakerDAO is only for ethereum but Kava support multiple assets, is this only difference?

What are Kava main advantages compared to MakerDAO?

  • Answer: Kava supports multiple assets THAT are on different blockchains. Maker can only support ETH. This is a huge difference. In addtion, the role of Maker is quite likely a security token. It represents fees paid by others. Where in Kava, the token is used in security of the blockchain protocol itself. The holders of Kava have a lot at stake and need it to govern the system. Maker holders have nothing at stake.
  • I think a huge difference is that with our model being POS and based on validators with slashing if they don't participate our governance participation and management will be much more effective than MakerDao.

Q69:

Ticket claim for KAVA Launchpad is comming around the corner. This maybe last IEO ticket claim of this year. With this hype and expectation of investors/traders, do you think KAVA will be a big boom to end this year with happy tears?

If someone wants to manipulate Governance function of KAVA by changing voting result by possessing many Validators Node through buying over 51% KAVA of market, what will KAVA team do? Do you think Emergency Shutdown(Maker has this) can be considerd as a solution?

How will USDX be minted and backed on KAVA platform? If its based on uses crypto collateral, how will KAVA team make it stable since the inflation of crypto price?

  • Answer: I believe Kava to be underpriced currently, especially compared to maker which is 10x the value and serving ETH which is much smaller market than ours.
  • But I cannot tell you with certain if Kava will boom or bust - only the market can decide that. As with all speculative assets, do your homework and trade at your own risk. We here at kava are very LONG Kava, but we are biased 😉

Q70:

Stablecoin is the word that I heard everyday, so do you have any plans to release wallet for stablecoin?

  • Answer: There are already wallets created for Kava that can hold our tokens 😉

Q71:

My first question is: Why do traders choose to use KAVA instead of margin on exchanges?

My second #Q is: What happens whenKAVA doesn't have enough cash to loan out?

  • Answer: Traders who cannot get passed KYC can use Kava. Traders who want better rates than exchanges can use Kava. If regulators like in the US prevent margin trading, Kava is a great solution.
  • Kava creates USDX out of thin air when users withdraw loans. It will only create Kava is the user locks a great value of crypto in the system to back it. When the USDX loan is repaid, it is destroyed. In this way, Kava can scale however big it wants - it will never run out of cash.

Q72:

i heard as you said before in San Fransisco, Silicon Valley. what is the relationship about Silicon Valley and KAVA? and what will KAVA done in this Q1 ?

  • Answer: I am born and raised in Silicon Valley. I am blessed to have grown up in this area where lots of tech innovation is. However, I am the only one at Kava that lives here full time. The others on my team are in the Cayman Islands and Cambridge.
  • San Francisco is a hub for the largest crypto projects - Ripple, Coinbase, Stellar, etc. It's a great place to network with founders and feel inspired to do big things. It is not the best weather here, but the people are focused and extremely helpful if they can be if you aim to do big things.

Q73:

With regard to minting new USDX, is there any potential chance to against Global financial law? Likewise USDT, issuing money should guarantee deposit of real collateral as I have known.

  • Answer: USDX is debt. It is not a guarantee, but the protocol's rules state it must have more crypto assets behind it than the # of USDX issued. In this way, rules are better than guarantees. Tether guaranteed 1:1 USD, it turned out not to be true because their funds were seized by regulators. That is impossible in the case of Kava.

Q74:

What is the uniqueness of KAVA project that cannot be found in other project that´s been released before?

  • Answer: Cross-chain is unique for us. But most unique is our partners and validator group that is launching our blockchain. We have incredible partners that support our work including Ripple, Cosmos, Arrington, Hashkey, SNZ, Lemniscap, etc.

Q75:

KAVA was initially planned to launch on Ripple network but later switched to Cosmos Tindermint Core. What is that something you see in Tindermint Core that is not available anywhere.

  • Answer: We did not plan to launch on ripple and did not launch on "Tinder"-mint. I have a fiance - she would be quite mad.
  • We did however use the Cosmos SDK - a tool set, to build our blockchain that features tendermint consensus.
  • Tendermint is just the consensus so I assume you mean the SDK. The SDK is very much "choose your own adventure" you can build anything and design all the spec of your blockchain easily. In this way you choose the tradeoffs that make the most sense for your special application/network

Q76:

How much portion of USDX is backed from crypto/fiat money ...& please mention why any trader, hodler will prefer USDX over other stable coins?

What are the biggest challenges you expect to face and how do you plan to overcome these challenges?

  • Answer: 150% of USDX or more is backed by crypto. Traders will use USDX because it offers a savings rate. This rate allows traders heding bitcoin or other assets to not only store value, but earn a return.

Q77:

What do you think about creating liquidity for the Kava project?

  • Answer: It's the biggest challenge. My hope is the savings rate USDX offers will give it natural organic demand over existing stable coins. It will definitely be a large BD process to get USDX listed and used worldwide.
  • We work with some of the worlds best market makers to seed liquidity today. But we will need organic demand in the long-term

Q78:

So many IEO projects consistently drop in price after listing. Whats different with KAVA, what are some special highlights?

  • Answer: Why is Kava based on Cosmos? Based on what considerations?

Q79:

How do you see the chinese language community? How do you view the opportunities for growth in the chinese community?

  • Answer: You will be soon listing on Binance, what are your plans on the business side after listing? In one years time, what are your thoughts on where Kava's development will be?

Q80:

If we take a look at all the different types of DeFi products/apps out there, including decentralized exchanges, stablecoins, atomic swaps, insurance products, lending platforms, trade financing platforms, custodial platforms, crowd investment platforms, etc, nearly cover all the important areas of traditional finance.

In this age of all these different platforms taking hold, where does Kava see itself appealing to its app developers, users, investors?

  • Answer: What does Kava do? What can a normal user (of crypto) achieve by using KAVA?

Q81:

How does Kava maintain the stability of its stablecoin? Are there any opportunities for outsiders to arbitrage or any other mechanisms to maintain price stabilization

  • Answer: What is the reason for the IEO price reaching 6x the first round private sale price? How did you come about to reaching this valuation?

Q82:

What would you be able to do more for Russian-speaking communities and regions?

  • Answer: one thing to keep in mind is that yes, we do have limitations and regulations to follow when it comes to certain countries and we will adhere to those regulations in hopes of proving ourselves to be a thoughtful and long-term solution. while we may not directly work with some countries, we hope that communities there can understand that we're here focused on being sustainable rather than another project around shorter-term gains.
  • for myself, I'm actually belarusian myself so I absolutely see the value of working in the CIS/Russian-speaking regions. we'll continue to do AMAs, interviews, and always engage with Russian-speaking communities to better understand what the #Q s, concerns, and thoughts.
  • If there's anything else we can do in this region and with the @gagarin_ico communities, please let us know!

Q83:

What are your major goals to archive in the next 3-4 years? Where can we KAVA ecosystem in this period? What are your plans to expand and gain more adoption?

Do you guys feel satisfied by seeing your progresses and achievements till now, when you look back to the day when you have started this project?

  • Answer: We want to really build out great DeFi products for the masses. I really believe that DeFi will be a major force to allow much more mass adoption for crypto over the coming years. In the sorter term, we want to push out our blockchain and build on top of that our CDP platform, which allows users to trustlessly put collateral onto the Kava blockchain, and receive a loan in USDX that will be also trustlessly administered.
  • We will then build out more complex products and financial derivatives for crypto users and traders. We have barely scratched the surface in what we can do with DeFi so I can't predict the future, but we want to build products that are pegged to BTC values so that traders have more leverage purely in crypto.

Q84:

Which one of your milestone do you think was difficult and which was the encouragement that courages you to achieve it?

What were the Minimum and Maximum limit of KAVA tokens that one can be able to STAKE after the Mainnet launch ? And What will be the percentage of reward one gets and will it in future ?

  • Answer: Good #Q ! Well we've been working on open source cross-chain technologies for a number of years and honestly it can be a pain. I think the Cosmos SDK made it significantly easier to implement the features that we wanted into the software.
  • I think the largest challenges for Kava are not software based but in market adoption. Makerdao is a great project and they have spearheaded a lot of the work in the lending field. Hopefully Kava can be a very meaningful contributor as well

Q85:

What if someone fails to repay the debt? Is that KAVA is taking collateral system to enterprise level & if so, what's the plan? How secure KAVA is to safely handle the collateral tokens?

  • Answer: These CDPs or "collateral debt positions" are always over-collateralized, which means you have to have more asset locked up in the bucket than you can draw from the bucket. The system leaves a margin when the collateral is 'called' to be able to sell off. If the asset cannot be fully redeemed KAVA is minted to cover the balance. Hence KAVA is a 'lender of last resort". This is why its important that we select good initially assets to support 👍

Q86:

I am very impressed with your voting method, how does it work? Whether users can vote to change things in the platform, are you a programmer with filters to decide what can be voted on and what is not possible?

  • Answer: Thanks. A lot of this was pioneered with the Tendermint team. Basically voting is entirely open and asynchronous, meaning anyone can submit a proposal to be voted on. All the project in the Cosmos ecosystem are working diligently to expand the space of variable or features that can be modified via this governance method in protocol. For example, we were the first to enable transactions directly via governance in our Testnet-2000!

Q87:

Where does the interest rate come from for holding USDX specifically & technically?

  • Answer: Great #Q ! Just like in MakerDAO, lenders of collateral (e.g. BTC, BNB) pay an annual interest rate to borrow USDX. A portion of that interest rate accretes to holders of KAVA, the rest we can apply a 'carrot' for users to adopt USDX. In short, Savings rate is loan interest rate less 'rents' collected from KAVA holders

Q88:

As far as I understand it KaVa is used both as a staking token and as collateral for Kava stablecoins (UsDX) .Can you talk a bit about the stability mechanism? Can other forms of collateral be used to create Kava stablecoins (a la Multi-Collateral Dai)?

  • Answer: KAVA will not be used as a collateral type in the CDPs. Collateral types will be assets exogenous to the system, like BTC and BNB. Of course BTC and BNB's value fluctuates. To make USDX not fluctate we ensure there is always more BTC or BNB in the CDP bucket than 'stable' USDX. Therefore BTC could increase or decrease a lot, as long as its less than the 'stable' debt of USDX that you have drawn, the system is healthy and functional 👌

Q89:

As far as I know, KAVA had 150 Validators in the test. Why do you have so much. Which conditions are your team based on to choose / invite them to stay decentralized, important for a Defi platform like KAVA?

  • Answer: KAVA mainnet will launch with a cap of 100 validators. We want as many validators as possible. The reason? What if KAVA was run by just you and me. Well that works if people trust us, but its pretty for us to collude and act maliciously. Its harder for 100 people to collude -- its still possible, but harder. And so we put a lot of effort in to promoting a healthy and large validator community, and empowering them to grow their stake in the system

Q90:

As a developer, which program languages can i use in kava core smart contracts?

2How secure your fully on-chain liquidity protocol & What's is a core Smart Contract ?can you briefly explain.

  • Answer: Yay developers! 🤓 The Cosmos SDK is currently written in Golang. So thats a good start. What other language would you like to work in?

Q91:

What do you think of DEFI in the Blockchain space?

DeFi brings many benefits to users, but conflicts of interests with the Bank. What is the solution of kava?

  • Answer: Defi to me is offering financial primates, the supplies of which are spreadout amongst many participants, as opposed to few. People offer loans on BTC today. Kava's goal is to maximize the amount of counterparties to any loan, thereby 'socializing' the returns on any activiely used financial product

Q92:

What is the crucial thing, in your opinion,that would increase adoption of KAVA and possibly the rest of crypto. What’s the KAVA economic model and how will it is architecture ensure scarcity of the token and help to growth token price?

Can you tell me more about the new technology that combines the benefits and interactive functions of Cosmos with the DeFi applications you have built?

  • Answer: Principly what I believe is 'new' about the KAVA tech stack is that we are building a standalone piece of software that treats other network techologies as 'first class citizens'. This means from the ground up our design is mean to easily incorporate and work with other software. A lot of blockchain is a story of "everyone will use my software, because its the best". Kava Labs worked for years against this view while bringing open Interledger to market.

Q93:

As Per Kava website ! $KAVA was done many partnerships with Big project like Ripple, Cosmos, TenderMint, Hashkey, etc ! So, whats the major reason and benefits of these partnerships to kava project?

Kava Project have their own Mainnet Blockchain So, whats the main work of Cosmos Blockchain in Kava ? Is Kava projects is on Both mainnet and Cosmos OR Kava is just using the Cosmos Blockchain services?

  • Answer: Working together. Pooling resources and talent to make something bigger! Crypto is still a little fish in a huge ocean of financial services. Kava Labs has always had an eye for inclusivity. Grow the pie!

Q94:

I have been too involved in KAVA's AMA, I think I know all about your technology.I want to ask a successful person like you why come with cryptocurrencies and blockchain, with talent. There are many other areas for you to choose, so why are you targeting such a risky market?

  • Answer: Successful ay? hehe. Depends how you define success and what your goals are. I love delivering products to users. Crypto has some fantastic users, and there is still sooo much to be built. I think KAVA has a lot of promise, but there is still so much work to be done and I hope users like you all become producers some day as well

Q95:

What's the most critical and innovative point of KAVA to ensure users that it is the best under DeFi niche?

How can you compete MakerDAO which has done good number of business with recent market! If I hold KAVA tokens how KAVA leverage the tokens value and make it moon for me? 🙈

  • Answer: "IF" you hold KAVA tokens now? 😂 Again I think this a markets concern. To the extend that users on other chains begin to trust KAVA brand for loan issuance, and we get some solid adoption of USDX I think we're in a good spot. I would say a benefit of KAVA is that we are FOCUSED. We're not trying to be everything for everyone. This is lending, quite simply, for the large market cap coins -- and that's hard enough

Q96:

Why KAVA needs to create it's own stable coin, whereas there are are many other options available in the market? Is that crypto tokens can be stable!!?

  • Answer: Yeah there are a lot of USD backed stable coins that is true. Indeed we have looked around with working together with a number of them. The difference with USDX (and DAI) is that its crypto-collateral backed. Doesnt mean we won't work with others in the future 😉

Q97:

Processing fees on loans we need to pay in kava or usdx?

Which types of success you've been seen in testnet? Why on Nov 5th you've planned to launch mainnet? How many testnet was processed in the past?

  • Answer: Three major testnets with some minor iterations therein. Testnet-3000's software was pinned to KAVA mainnet software. That testnet is looking good which is a good indicator for smooth sailing on mainnet launch, we'll see 🤞

Q98:

DeFi is a hot niche when it comes to crypto/blockchain project! Most of the projects are developing aiming DeFi, How KAVA is looking to contribute in DeFi ecosystem? What will be the approach of KAVA to systemize & increase adoptability?

  • Answer: DeFi is big. Mostly on Ethereum, which is great! KAVA is for non-ethereum networks 😇

Q99:

What is the main reason that you think that Cosmos-based Kava zone will present a new validator opportunity :- a complex and multi-faceted governance system that allows differentiation?

  • Answer: Validator #Q , nice. I believe its important for validators to be able to distiguish there service in multiple ways, not just on security (otherwise they will be treated as a commodity). KAVA present an opportunity for validators to distiguish themselves on the basis of proper governance of system parameters on behalf of their delegating constituents. KAVA is a "lender of last resort", so delegating to a sophisticated validator could lead to better results beyond security.

Q100:

How is kavas tendermint better than other defi consensus especially with the introduction of etheruem 2.0 which many believe will be better than all others - considering kavas association with ripple, is it possible to foresee defi loans from crypto to fiat ?

Maybe kava partnership with centralised banks?

  • Answer: IDK about that. But we will be working closely with the great folks over at Ripple, thats for sure!

Q101:

Adoption is one of the important factor that all sustainable blockchain projects should focus to be more attractive in the invertors' eyes.

Can you tell me what KAVA has done and plan to do to achieve Adoption in the reality, real use cases, our real society?

  • Answer: Bitcoin is real!? I'm continuously impressed by the demand and size of that network. Help us capture that demand! Really, if we can I think the future looks bright for KAVA!
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

[Part 1] KAVA Historical AMA Tracker! (Questions & Answers)

ATTN: These AMA questions are from Autumn 2019 - before the official launch of the Kava Mainnet, and it's fungible Kava Token.
These questions may no longer be relevant to the current Kava landscape, however, they do provide important historical background on the early origins of Kava Labs.
Please note, that there are several repeat questions/answers.

Q1:

Kava is a decentralized DEFI project, why did you implement the countries restrictions to run the node? Will there be such restrictions by the time of the mainnet?

Q2:

According to the project description it has been indicated that staking reward (in KAVA tokens) varies from 3 to 20% per annum. But how will you fight with inflation?

We all know how altcoins prices are falling, and their bottom is not visible. And in fact, we can get an increase in the number of tokens for staking, but not an increase in the price of the token itself and become a long-term investor.

  • Answer: Kava is both inflationary with block rewards, but deflationary when we burn CDP fees. Only stakers who bond their Kava receive inflationary rewards - users and traders on exchanges do not get this. In this way, rewards are inflated, but given to stakers and removed value from the traders who are speculating like a tax. The Deflationary structure of fees should help counterbalance the price drops from inflation if any. In the long-term as more CDPs are used, Kava should be a deflationary asset by design if all things go well

Q3:

In your allocation it is indicated that 28.48% of the tokens are in the "Token treasury" - where will these tokens be directed?

  • Answer: Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released.
  • No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q4:

Such a platform (with loans and stable coins) is just the beginning since these aspects are a small part of many Defi components. Will your team have a plan to implement other functions, such as derivatives, the dex platform once the platform is successfully launched?

  • Answer: We believe Kava is the foundation for many future defi products. We need stable coins, oracles, and other infrastructure first that Kava provides. Once we have that, we can apply these to derivatives and other synthetics more easily. For example, we can use the price feeds and USDX to enable users to place 100x leverage bets with each other. If they both lock funds into payment channels, then they can use a smart contract based on the price feed to do the 100x trade/bet automatically without counter party risk. In this way, Kava can expand its financial product offerings far beyond loans and stable coins in the future.

Q5:

There are several options for using USDX on the KAVA platform, one of which is Margin Trading / Leverage. Is this a selection function or a compulsory function? Wondering since there are some investors who don`t like margin. What is the level of leverage and how does a CDP auction work?

  • Answer: This is a good #Q . Kava simply provides loans to users in USDX stable coins. What the users do is completely up to them. They can use the loans for everyday payments if they like. Leverage and hedging are just the main use cases we foresee - there are many ways people can use the CDP platform and USDX.

Q6:

Most credit platforms do not work well in the current market. What will you do to attract more people to use your platform and the services you provide? Thank you

  • Answer: Most credit platforms do not work well in the current market? I think that isn't correct at least for DeFi. Even in the bear market, MakerDao and Compound saw good user growth. Regardless, our efforts at Kava to build the market are fairly product and BD focused. 1) we build more integrations of assets and expand financial services to attract new communities and users. 2) we focus on building partnerships with high quality teams to promote and build Kava's core user base. Kava is just the developer. Our great partners like Ripple, Stakewith.Us, P2P, Binance - they have the real users that demand Kava. They are like our system integrators that package Kava up nicely and present it to their users. In order to grow, we need to deepen our partnerships and bring in new ones around the world.

Q7:

KAVA functions as a reserve currency in situations where the system is undercollateralized. In such cases new KAVA is minted and used to buy USDX off the market until USDX becomes safely overcollateralized.

Meaning, there will be no max supply of KAVA?

  • Answer: Yes, there is no max supply of Kava.

Q8:

Why Kava?

  • Answer: ...because people are long BTC and the best way to go long BTC without giving up custody is Kava's platform. Because it is MakerDao for bitcoin. Bitcoin has a 10x market cap of ETH and Maker is 10x the size of Kava. I think we're pretty undervalued right now.

Q9:

How do you plan to make liquidity in Kava?

  • Answer: Working with Binance for the IEO and as the first exchange for KAVA to trade on will be a huge boost in increasing the liquidity of trading KAVA.

Q10:

Most crypto investors or crypto users prefer easy transaction and low fees, what can we expect from KAVA about this?

  • Answer: Transaction fees are very low and confirm if seconds. The user experience is quite good on Tendermint-based blockchains.

Q11:

How do I become a note validator on KavA?

Q12:

It is great to know that KAVA is the first DEFI-supported project sponsored by Binance Launchpad, do you think this is the meaning that CZ brings: Opening the DEFI era, as a leader, you feel like how ?

  • Answer: We are the first DeFi platform that Launchpad has supported. We are a very strategic blockchain for major crypto like BNB. Kava's platform will bring more utility to the users of BNB and the Binance DEX. It feels good of course to have validation from the biggest players in the space like Cosmos, Ripple, CZ/Binance, etc.

Q13:

Since decentralized finance applications is already dominating, how do you intend to surpass those leading in the market?

  • Answer: The leaders are only addressing ethereum. BTC, XRP, BNB, ATOM is a much larger set to go after that current players cannot.

Q14:

What does Ripple play in the Kava's ecosystem, since Ripple is like a top tier company and it’s impressive that you are partnered with them?

  • Answer: Ripple is an equity investor in Kava and a big supporter of our work in cross-chain settlement research and implementations. Ripple's XRP is a great asset in terms of users and liquidity that the Kava platform can use. In addition, Ripple's money service business customers are asking for a stable coin for remittances to avoid the currency heading risk that XRP presents. Ripple will not use USDC or other stable coins, but they are open to using USDX as it can be XRP-backed.

Q15:

Considering the connectivity, Libra could be the biggest competitor if KAVA leverages interchain for efficiency.

  • Answer: With regard to USDX, it is important to understand the users interacting with the Kava blockchain have no counterparty that people could go after for legal actions. A user getting a USDX loan has no counterparty. The software holds the collateral and creates the loan. The only laws that would apply are to the very users that are using the system.

Q16:

Wonder how KAVA will compete with the tech giants

  • Answer: Libra is running into extreme issues with the US Senate and regulators. Even the G7-G20 groups are worried. Its important to understand that Libra is effectively a permissioned system. Only big companies that law makers can go after are able to run nodes. In Kava, nodes can be run by anyway and our nodes are based all over the world. It's incredibly hard for a law maker to take down Kava because they would need to find and legally enforce hundreds of business in different jurisdictions to comply. We have an advantage in this way over the larger projects like Libra or Clayton.

Q17:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Technical risk is unavoidable for DeFi. Only time will tell if a system is trustworthy and its never 100% that it will not fail or be hacked. This is true with banks and other financial systems as well. I think for DeFi, the technical risk needs to be priced in to the expected returns to compensate the market. DeFi does have a better user experience - requiring no credit score, identity, or KYC over centralized solutions.
  • With our multi-collateral CDP system, even with it overcollateralized, people can get up to 3x leverage on assets. Take 100 USD in BTC, get a USDX loan for 66 USDX, then buy $66 BTC and do another loan - you can do this with a program to get 3x leverage with the same risk profile. This is enough for most people.
  • However, it will be possible once we have Kava's CDP platform to extend it into products that offer undercollateralized financial products. For example, if USER 1 + USER 2 use payment channels to lock up their USDX, they can use Kava's price feeds to place bets between each other using their locked assets. They can bet that for every $1 BTC/USD moves, the other party owes 3x. In this way we can even do 100x leverage or 1000x leverage and create very fun products for people to trade with. Importantly, even in places where margin trading is regulated and forbidden, Kava's platform will remain open access and available.

Q18:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Kava believes that stable coins should be backed not just by crypto or fiat, but any widely used, highly liquid asset. We think in the future the best stablecoin would be backed by a basket of very stable currencies that include crypto and fiat or whatever the market demands.

Q19:

Compound, maker they're trying to increase their size via the competitive interests rates. THough it shows good return in terms of growth rate, still it's for short-term. Wonder other than financial advantage, KAVA has more for the users' needs?

  • Answer: Robert, the CEO of Compound is an investor and advisor to Kava. We think what Compound does with money markets is amazing and hope to integrate when they support more than just Ethereum assets. Kava's advantage vs others is to provide basic DeFi services like returns on crypto and stable coins today when no other platform offers that. Many platforms support ETH, but no platform can support BTC, XRP, BNB, and ATOM in a decentralized way without requiring centralized custody of these assets.

Q20:

The vast majority of the cryptocurrency community's priorities is symbolic pricing. When prices rise, the community rejoices and grows. When they fall, many people begin to cast in a negative way. How will KAVA solve the negative problem when the price goes down? What is your plan to strengthen and develop the community to persuade more people to look at the product than the price?

  • Answer: We believe price is an important factor for faith in the market. One of Kava's key initiatives was selecting only long-term partners that are willing to work with kava for 2 years. That is why even after 6 months, 0 private investor or kava team tokens will be liquid on the market.
  • We believe not in fast pumps and then dumps that destroy faith, but rather we try and operate the best we can for long-term sustainable growth over time. It's always hard to control factors in the market, and some factors are out of our control such as BTC price correlations, etc - however, we treat this like a public company stock - we want long-term growth of Kava and try to make sure our whole community of Kava holders is aligned with that the best we can.

Q21:

Do you have any plans to attract non-crypto investors to Kava and how? What are the measures to increase awareness of kava in non-crypto space?

  • Answer: We are 100% focused on crypto, not the general market. We solve the problems of crypto traders and investors - not the average grandma who needs a payment solution. Kava is geared for decentralized leverage and hedging.

Q22:

Adoption is crucial for all projects and crypto companies, what strategy are you gonna use/follow or u are now following to get Kava adopted and used by many people all over the world?

Revenue is an important aspect for all projects in order to survive and keep the project/company up and running for long term, what are the ways that Kava generates profits/revenue and what is its revenue model?

  • Answer: We have already partnered with several large exchanges, long-term VCs, and large projects like Ripple and Cosmos. These are key ways for us to grow our community. As we build support for more assets, we plan to promote Kava's services to those new communities of traders.
  • Kava generates revenue as more people use the platform. As the platform is used, KAVA tokens are burned when users pay stability fees. This deflates the total supply of Kava and should in most cases give rise to the value of KAVA like a stock-buyback in the public markets.

Q23:

In order to be success in Loan project of Cryptocurrency, I think marketing is very important to make people using this service without any registration. What is main strategy for marketing?

  • Answer: Our main strategy is to build a great experience and offer products that are not available to communities with demand. Currently no DeFi products can serve BTC users for example. Centralized exchanges can, but nothing truly trustless. Kava's platform can finally give the vast audiences of BTC, BNB, and ATOM holders access to core DeFi services they cannot get on their own due to the smart contract limitations of those platforms.

Q24:

Currently, some project have policies for their ambassadors to create a contribution and attract recognition for the project! So the KAVA team plans to implement policies and incentives for KAVA ambassadors?

  • Answer: Yes, we will be creating a KAVA ambassador program and releasing that soon. Please follow our social media channels to learn about it in the coming weeks.

Q25:

Currently there are so many KAVA tokens sold on exchanges, why is this happening while KAVA is going to IEO on Binance? Are those KAVA codes fake or not?

  • Answer: For everyone's safety, please understand Kava tokens do not exist yet and they will only exist starting with the Binance IEO. Any other token listings or offerings of Kava are not supported by Kava Labs and I highly discourage you all from trying to get them there. It is most likely a big scam. Please only trust Binance for this.

Q26:

KAVA have two tokens, the first is called Kava - a governance and staking token; the second is called USDX - an algorithmically managed crypto-backed stable coin. What are the advantages of USDX compared to other stablecoins such as: USDT, USDC, TUSD, GUSD, ...?

  • Answer: USDX is one of the few stablecoins to be fully backed by crypto-assets. This means that we do not deal with fiat to back the value, and thus we don't have some of the issues when it comes to storing fiat funds with banks and custodians. This also makes our product fully digital and built for the future of crypto growth.

Q27:

As a CEO, does your background in Esports and Gaming industry help anything to your management and development of KAVA Labs?

  • Answer: Esports no. But having been a multi-time venture-backed foundeCEO and have gone through the start-up phase before has made creating and running a 2nd company easier. Right now Kava is still small, Fnatic had over 80 employees. It was at a larger scale. I would say developing software is much more than doing the hardware at fnaticgear.com

Q28:

Why did Kava choose to launch IEO on Binance and not other exchanges like: Kucoin, Houbi, Gate, ....?

  • Answer: Kava had a lot of interest from exchanges to partner with for IEO. We decided based on a lot of factors such as userbase, diverse exposure across multiple regions and countries, and an amazing team that provides so much insight into so many communities such as this one. Binance has been a tremendous partner and we also look forward to continuing our partnership far into the future.

Q29:

Currently if Search on coinmarketcap has 3 types of stablecoins bearing the USDX symbol (but these 3 stablecoins are no information). So, what will KAVA do to let users know that Kava's USDX is another stablecoin?

  • Answer: All these USDX have no volume or listings. We will be on Binance. I am not worried.

Q30:

In addition to the Token Allocation for Binance Launchpad, what is the Token Treasury in the Initial Circulating Supply?

  • Answer: This is controlled by Kava Labs, but with the big cash we have saved from fundraising, we see no reason why these tokens would be sold on the market. The treasury tokens are for use in grants, ecosystem growth initiatives, development, and other incentive programs to drive adoption of the platform.

Q31:

How you will compete with your competitors? Currently i don't see much but for future how you will maintain this consistency ? No doubt it is Great and Unique project, what is the main problem that #KAVA is currently facing?

  • Answer: Because our industry is just starting out, I don't like to think of them as our direct competitors. We are all working to grow the size of the pie rather than get a larger slice from a small pie. The one thing that we believe will allow us to stand apart is the community we are building. Being able to utilize our own community along with Cosmos and our other partners like Binance for the IEO, we have a strong footing to get a lot of early users onto our platform. Also, we are also focusing on growing Kava internationally particularly Asia. We hope to build our platform for an even larger userbase than just the west.

Q32:

How do you explain your project to a random person who has never heard of your project?

  • Answer: non-crypto = Kava is a lending platform for users of cryptocurrencies.
  • crypto = Kava is a cross-chain DeFi platform for loans and stablecoins backed by BTC, BNB, XRP, ATOM and other major cryptocurrencies.

Q33:

Will KAVA team have a plan on implementing DAO module on your platform since its efficiency on autonomy, decentralization and transparency?

  • Answer: All voting is already transparent on the Kava blockchain. We approved a number of proposals on our test net.

Q34:

how to use usdx token :only for your platform or you have plan to use usdx for payment ?

  • Answer: Payments is a nice use case, but demand for crypto payments is still small. We may choose to focus here later if demand for crypto payments increases. Currently it is quite small with the bulk of use remaining in trading and speculative use cases.

Q35:

Do you have plans to spread KAVA ecosystem across other continents. if yes, what are the strategies and how can I as a community member contribute to making it possible?

  • Answer: We are already across many continents - I don't think we are in antarctica yet. Africa might be light on nodes as well. I think as we grow on major exchanges like Binance, new node operators will get interested and help decentralize Kava further.

Q36:

Maker's CDP lending system is on top in this market and its Dominance is currently sitting on 64.90 % , how kava will compete will maker and compound?

  • Answer: adding assets like bitcoin which have more value and more users than ETH. It's a bigger market that Maker cannot compete with Kava in.

Q37:

Currently, the community is too concerned about the price. As prices rise, the community rejoice and grow, when falling, many people start throwing negatively. So what is KAVA's solution to getting people to focus on the project rather than the price of the token?

What is your plan to strengthen and grow the community to persuade more individuals to look at the product than the price?

  • Answer: We also share similar concerns as price and price direction is always a huge factor in the crypto industry. A lot of people of course are very short-term focused on flipping for bigger profits. One of the solutions, and what Kava has done, is to make sure that everything structured is for the long-term. So that makes sure that our investors and employees are all focused on long-term gains and growth. Locking vesting periods are part of that alignment. Another thing is that we at Kava are very transparent in our progress and development. We will be regularly posting updates within our own communities to allow our users and followers to keep up with everything we're up to. Please follow us or look at our github if you're interested!

Q38:

How did Kava get on Piexgo?

  • Answer: We did not work with Piexgo. We have not distributed tokens to any exchange other than Binance. I cannot speak to what is going on there, but I would be very wary of what is happening there.

Q39:

Why was the 1st round price so much lower than the current price

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.

Q40:

What is the treasury used for?

  • Answer: Kava's treasury is for ecosystem growth activities.
  • Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released. No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q41:

Everyone have heard about the KAVA token, and read about it. But it would be great to hear your explanation about it. What is the Kava token, what is it's utility? :)

  • Answer: The Kava token plays many roles. KAVA is the native staking token of the Kava blockchain and is used for securing the network. KAVA is delegated to validators, basically professional node operators that run highly-available servers to secure the Kava blockchain. The top 100 validators by weight of staked KAVA earn block rewards that range from 3-20% APR based on the total amount staked in the network. These rewards are split between the validators and the KAVA holders.
  • When users of the platform repay their loans, they must a stability fee (a percentage of the loan) in KAVA tokens. These tokens are burned by the system, effectively deflating the total supply overtime as more users use the CDP system.
  • KAVA is also the primary token used in governance of the platform. KAVA token holders can vote on key system parameter changes and upgrades such as what assets to support, how much USDX in total can be loaned by the system, what the debt-to-collateral ratio needs to be, the stability fees, etc. KAVA holders have a very important responsibility to govern the system well.
  • Lastly, Kava functions as a "Lender of Last Resort" meaning if USDX ever gets undercollateralized because the underlying asset prices drop suddenly and the system manages it poorly, KAVA is inflated in these emergency situations and used to purchase USDX off the market until USDX reaches a state of being over collateralized again. KAVA holders have incentive to only support the good high quality assets so risk of the system is managed responsibly.

Q42:

No matter how perfect and technically thought-out a DeFi protocol is, it cannot be completely protected from any unplanned situations (such as extreme market fluctuations, some legal issues, etc.)

Ecosystem members, in particular the validators on whom KAVA relies on fundamental decision-making rights, should be prepared in advance for any "critical" scenario. Considering that, unlike the same single-collateral MakerDAO, KAVA will be a multi-collateral CDP system, this point is probably even more relevant here.

In this regard, please answer the following question: Does KAVA have a clear risk management model or strategy and how decentralized is / will it be?

  • Answer: Simialar to other CDP systems and MakerDAO we do have a system freeze function where in cases of extreme issues, we can stop the auction mechanisms and return all collateral.

Q43:

Did you know that "Kava" is translated into Ukrainian like "Coffee"? I personally do love drinking coffee. I plunge into the fantasy world. Why did you name your project "Kava" What is the story behind it? What idea / fantasy did your project originate from, which inspired you to create it?

  • Answer: Kava is coffee to you.
  • Kava is Hippopotamus to Japanese.
  • Cava is a region in Spain
  • Kava is also a root that is used in tea which makes your mouth numb.
  • Kava is also crow in Hindi.
  • Kava last but not least is a DeFi platform launching on Binance :)
  • We liked the sound of Kava it was as simple as that. It doesn't have much meaning in the USA where I am from. But it's short sweet and when we were just starting, Kava.io was available for a reasonable price

Q44:

What incentives does a lender get if a person chooses to pay with KAVA? Is there a discount on interest rates on the loan amount if you pay with KAVA? Do I have to pass the KYC procedure to apply for a small loan?

  • Answer: There is no KYC for Kava. Its an open blockchain software platform where anyone with a computer can connect to it and use it.

Q45:

Let's say, I decided to bond my cryptocurrency and got USDX stable coins. For now, it`s an unknown stable coin (let's be honest). Do you plan to add USDX to other famous exchanges? Also, you have spoken about the USDX staking and that the percentage would be higher than for other stable coins. Please be so kind to tell us what is the average annual interest rate and what are the conditions of staking?

  • Answer: Yes we have several large exchanges willing to support USDX from the start. Binance/Binance-DEX is one you should all know ;)
  • The average annual rates for USDX will depend on market conditions. The rate is actually provided by the CDP fees users pay. The system reallocates a portion of those fees to USDX users. In times when USDX use needs to grow, the rates will be higher to incentivize use. When demand is strong, we can reduce the rates.

Q46:

Why should i use and choose Kava's loan if i can use the similar margin trade on Binance?

  • Answer: If margin is available to you and you trust the exchange then you should do whatever is cheaper. For a US citizen and others, margin is often not available and if it is, only for a few asset types as collateral. Kava aims to address this and offer this to everyone.

Q47:

The IEO price is $ 0.46 while the price of the first private sale is $ 0.075. Don't you think that such price gap can negatively affect the liquidity of the token and take away the desire to buy a token on the exchange?

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.
  • TLDR - I think KAVA is undervalued and the liquid supply of tokens is primarily from the IEO so its a safer bet than other IEOs. If the price drops, it will be from the overall market conditions or fellow IEO users not due private sale investors or team sell-offs.

Q48:

Can you introduce some information abouts KAVA Deflationary Fee Structure? With the burning mechanism, does it mean KAVA will never reach its max supply?

  • Answer: When loans are repaid, users pay a fee in Kava. This is burned. However, Kava does not have a max supply. It has a starting supply of 100M. It inflates for block rewards 3-20% APR AND it inflates when the system is at risk of under collateralization. At this time, more Kava is minted and used to purchase USDX off the market until it reaches full collateralization again.
  • TLDR: If things go well, and governance is good, Kava deflates and hopefully appreciates in value. If things go wrong, Kava holders get inflated.

Q49:

In your opinion what are advantage of decentralized finance over centralized?

  • Answer: One of the main advantages is not needing to pay the costs of regulation and compliance. Open financial software that is usable by anyone removes middle men fees and reduces the barrier for new entrants to enter and make new products. Also DeFI has an edge in terms of onboarding - to get a bank account or an exchange account you need to do lots of KYC and give private info. That takes time and is troublesome. With DeFi you just load up your funds and transact. Very fast user flows.

Q50:

Plan, KAVA how to raise capital? Kava is being supported by more than 100 business entities around the world, including major cryptocurrency investment funds like Ripple and Cosmos, so what did kava do to convince investors to join the project?

  • Answer: We have been doing crypto research and development for years. Ripple and Cosmos were partners before we even started this blockchain with Kava Labs. When we announced Kava the DeFi platform they knew us already to do good work and they liked the idea so they support us.
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

Is Your Crypto at Risk? Binance $40,000,000 Bitcoin HACK! Bitcoin 2020 Price, Stellar Inflation Rate, Binance + TRON, Ripple Acquisition & Cardano Sneakers Live Bitcoin Ethereum Trading Testing A Scale Strategy Bot What Crypto Trading Fees CryptoHopper and Cryptocurrency Exchanges Binance Coinbase Kraken Charge Alternative Crypto Exchanges after Binance Binance US Ban EXPLAINED! BINANCE EXCHANGE TUTORIAL REVIEW - HOW TO USE AND BUY/SELL COINS

Mit Binance Access startete die Exchange mit Sitz in Malta am 24. Juni eine Programmierschnittstelle, die es Unternehmen möglich macht, den Tausch von Fiat- zu Kryptowährungen in Onlineshops einzubauen. Wer auf seiner Homepage also den Tausch von Bitcoin zu US-Dollar anbieten möchte, kann die Schnittstelle von Binance nutzen. Damit sichert sich die Bitcoin-Börse letztlich auch mehr ... Fee Schedules for Trading on the Binance.US. Trading Fee. General: 0.1% spot trading fee; 0.5% Instant Buy/Sell fee. By default, if you hold BNB in your account, your trading fees will be automatically deducted from your BNB balance. Toute la puissance de notre exchange de cryptomonnaies Binance, dans le creux de votre main. Téléchargez dès aujourd'hui notre application mobile de gestion et de trading de cryptomonnaies Binance. Bureau. Puissante plateforme de trading de crypto pour ceux qui veulent faire des affaires. L'expérience de trading de crypto de Binance, sur mesure pour votre appareil Windows ou MacOS. API. L ... Der Token, der unter dem Namen Bitcoin BEP2 (BTCB) läuft, ist mit einer Rate von 1 BTCB = 1 BTC an Bitcoin gebunden. Binance hat dazu die Reserveadresse auf seiner Homepage bekannt gegeben. Die Adresse ist jederzeit und für jedermann einsehbar. Mit der Offenlegung will die Exchange es den Anlegern ermöglichen, die Krypto-Reserven zu prüfen, was bei herkömmlichen Bankguthaben nicht der ... Binance Ecosystem. As we mentioned, Binance has become much more than simply a crypto exchange. Binance has built a vast ecosystem of products and services to make it easier and more accessible for people in multiple jurisdictions to participate in the blockchain industry.. The ‘Binance ecosystem’, which includes all of their various trading products, is how most people refer to the ... The CEO of popular cryptocurrency exchange Binance, Changpeng Zhao, has admitted that he personally has been shilling not only his exchange’s own utility coin, BINANCE Coin (BNB), but also Bitcoin (BTC). Zhao asserts that what is good for Bitcoin is good for BNB and it is his interest, and the cryptocurrency community’s at large, for both to be doing well. Price: An aggregated USD price feed across several markets. In most cases, the price depends on the feed’s provider and is not indicative of the spot price on a specific exchange. Estimated Hash Rate: An estimate of the computing power currently employed by miners to secure the blockchain. It can be seen as a proxy for the security of a Proof of Work (PoW) blockchain. Transactions: The ... On Tuesday, MobileCoin announces to join Binance labs, the major blockchain incubator Binance exchange. It is leading a $30 million round denominated in bitcoin and ether for commencing new cryptocurrency. MobileCoin will fetch “Priority consideration” for listing on Binance as a part of the relationship. If you are not using BNB (Binance Coin) to pay your trading fees, each trade will carry a standard fee of 0.1%. Using BNB for transaction fees applies a discount to your trading fee. By default, if you hold BNB in your account, your trading fees will be automatically subtracted from your BNB balance. (See: Using BNB for Fees) For other options to lower fees (such as maker/taker/volume ... The /api/v3/exchangeInfo rateLimits array contains objects related to the exchange's RAW_REQUEST, REQUEST_WEIGHT, and ORDER rate limits. These are further defined in the ENUM definitions section under Rate limiters (rateLimitType). A 429 will be returned when either rate limit is violated. IP Limits

[index] [13688] [17389] [21824] [22176] [20864] [12098] [23570] [8472] [15348] [8692]

Is Your Crypto at Risk? Binance $40,000,000 Bitcoin HACK!

In this video we explore what crypto trading fees CryptoHopper and cryptocurrency exchanges like Binance, Coinbase, Kraken, Bittrex and HitBTC charge. Get Your Free Trail Cryptohopper Trading Bot ... Binance today was hacked for 7,000 Bitcoin, while markets are remaining resilient, what does this mean for you and your Bitcoin? Sources https://www.theblock... Since Binance is not going to be available in the US anymore after September 12th, here are some alternative exchanges to use. ----- Get Brave a... Live feed test trading Margin's new scale trading strategy bot on BTC/ETH market at Binance exchange. Trades will appear in the bottom left box panel. I will be changing the bot strategy every ... This video shows you how to buy/sell coins and use https://www.binance.com It's very easy. Just remember to load some Bitcoin or coins before you start trying to buy things on there because that's ... Bitcoin 2020 Price, Stellar Inflation Rate, Binance + TRON, Ripple Acquisition & Cardano Sneakers The Modern Investor. Loading... Unsubscribe from The Modern Investor? Cancel Unsubscribe. Working ... #binance #crypto #bitcoin Explaining the Bittrex and Binance ban from the US Where do you think the money will flow? Updates on technical and fundamental analysis to keep you on track with your ...

#